Aktywne Wpisy
WykopX +331
Pan @berito - autor #aferaczkoladowa zrobił rozdajo na 10 przekrojonych czekolad. Wpis mimo kilku tysięcy plusów został usunięty, a tu jest dowód, że akcja się odbyła:
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
Nie jestem przeciwnikiem halloween, bo jestem katolem. Jestem przeciwnikiem, bo strasznie nie lubię amerykanizacji naszej kultury ( ̄෴ ̄)
#halloween
#halloween
#gravel #rower #rowery #romet
Wg. producenta jesteś w górnej granicy M. 172-178
Może jesteś nieprzyzwyczajony do takiego roweru? Mostek nie wygląda na plaski. Zamiast ładować kasę w inny mostek możesz obrócić do góry nogami ten co masz, to powinno lekko wyprostować pozycje na rowerze do momentu aż się nie przyzwyczaisz.
Jak się już przyzwyczaisz to obróć tak jak był fabrycznie.
Po pierwsze: fajny rower.
Po drugie: parametry moska masz napisane na boku mostka. W gravelach Rometa, chyba wszystkie mostki są -%.
Po trzecie: rada kogoś wyżej o tym, zeby odwrócić mostek na początek to najlepsza rada, jaką można dać w tej sytuacji. To nic nie kosztuje, trwa 3 minuty a może zdziałać cuda. I jak ci będize wygodnie to sobie możesz nawet zostawić w ten sposób. Oni tego nie
Na ogół siodło w gravelu i rowerach szosopodobnych zawsze będzie wychodzić wyżej od kierownicy. Jaki masz przekrok?
@wykopek01: Ze zdjęcia słabo widać czy mostek jest na + czy -. Jak obrócisz i obniżysz kierownicę, to będziesz miał jeszcze bardziej pochyloną pozycję.
Jeśli jesteś początkujący, to jest duża szansa, że masz grubo zaburzoną pozycję na rowerze. Np. wysokość siodełka, albo jego przesunięcie przed/tył, kiedy są już jako tako dopasowane poprawia się o 2-5mm i
@wykopek01: zupełnie nie chodzi o wygląd. Przy Twojej budowie ciała, da sie ustawić optymalną wysokość siodełka, wynikającą z długości Twoich kości, mobilności i sposobu siedzenia na siodełku ( np. pochylenie miednicy). Wygląd nie ma tu nic do rzeczy. Ustawienie siodełka wpływa na całą pozycję, efektywność pedałowania, wygodę, może niewlować niekorzystny wpływ na stawy, kręgosłup. Wygląd to ostatnia rzecz, którą się powinieneś
Na czym wcześniej jeździłeś? To twój pierwszy rower z tak pochyloną pozycją?
@khrop: ze źle dobranej ramy
@swiadomy_anakolut: wygląd jest najważniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli chłop ma wsadzoną sztycę w ramę po same jaja to jest mega c-----o dobrana rama i tyle.
@wykopek01 jak mostek to tylko Zipp Service Course, chociaż tyle będziesz miał ładnego
@n000t zwykłe krossy, gdzie byłem w pozycji bliżej wyprostowania niż pochylenia, może to dlatego
@GrubyKociol jest możliwym, że po prostu mogłem wziąć rozmiar S, ale to nic, coś pokombinuje z ustawieniami.
No to może dorzucić jakiś trening uzupełniający skoncentrowany na tym miejscu.
Nawet jeśli to tylko wina roweru to na pewno nie zaszkodzi.
@GrubyKociol: Długości rur między rozmiarami w tym rowerze różnią się o 1-2 cm. Jak weźmie mniejszy o jeden rozmiar, to nie zmieni się wielkość na tyle, żeby nagle siodełko było 20 cm wyżej.