Aktywne Wpisy
thorgoth +292
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Essapierds2007 +65
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
#polska #polityka #tusk #4konserwy #neuropa #sejm #niemcy #wojna
@zapomnialemhaslo: Ja naprawdę nie oczekuję żadnego 6 bln od Mularczyka, ale co to k---a znaczy określenie, że Niemcy "będą się starały realizować"? Nie wynegocjowanie jasnej deklaracji nawet w takiej sprawie, żeby tej garstce żyjących coś dać to poziom skundlenia, którego się nie spodziewałem. A dom polsko-niemiecki (XD) to może tam kiedyś za 10 lat zbudujemy. Jak mawiał klasyk: "murzyńskość".
Tusk gdzieś powiedział, że to kończy sprawę? co według ciebie miał zrobić napluć na niego gdy przyszedł z takim gestem?
@zapomnialemhaslo: Może powinien zacząć od tego, żeby Scholz na nas nie pluł.
nie dziwię się już, że uważasz to za kompromitację z takim niepoważnym poglądem na dyplomację
przez 8 ostatnich lat mieliśmy politykę zagraniczną prowadzoną według twoich standardów, co osiągnęliśmy?
@zapomnialemhaslo: XD
@zapomnialemhaslo: Czy ja gdzieś powiedziałem, że to pochwalam tamtą politykę? No ale widzę, że nie trzeba było długo czekać. "A za pisu to było lepi???".
@aei9077: Przypomnij, co załatwił w tej sprawie PiS?
@Filipterka25: G---o. I co z tego faktu wynika? Że nie wolno nic na ten temat powiedzieć, bo pis się skompromitował?
@aei9077: nie musiałeś tego pisać, wynika to wprost z twoich oczekiwań wobec Tuska
możesz się oszukiwać ale podoba się tobie sarmacka dyplomacja poprzedniej ekipy, szkoda tylko, że nie przynosiła ona żadnych efektów
¯\(ツ)/¯
@aei9077: Że skoro Tusk się skompromitował, to jak określić Morawieckiego?