Aktywne Wpisy

GangKobry +21
Niema chyba drugiej grupy tak ruchanej na kasę jak ajfoniarze, a najlepsze, że ci myślą, że mają produkt premium.
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º
źródło: temp_file2208918417958997656
Pobierz
Pilarz +87
#demografia wiecie ile dzieci urodziło sie w gminie liczącej 6279 mieszkańców w 2024 roku? Podpowiem tylko, że Polska B.
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
![Luksusowy pstryczek z PRL [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/61419f4724102fa29499d7a9d89fa296769b112f9fb14417eb12d5a3613852fb,q80.jpg)

Przez tyle lat, słyszę tylko że to obowiązek, że to katorga, że wygodne życie się skończy i teraz sobie myślę jak ktokolwiek zdrowy słysząc ciągle takie gadanie i zdając sobie sprawę z realiów w jakich żyjemy może chcieć mieć te dzieci? Skoro moje życie jest spoko, wygodne i niczego mi nie brakuje to na co mi ten obowiązek?
Nie obchodzi mnie los kraju, który miał na mnie w------e.
Kto mi poda szklankę wody na starość? Brak towarzystwa? Nie będzie emerytur? Przecież to najbardziej egoistyczne powody, żeby zmuszać kogoś do życia w systemie, którego sam nienawidzę, a który mam utrzymywać ja i moje dzieci xD
Niech ten system jebnie, też mnie to nie obchodzi.
Dlaczego ta dyskusja to zawsze głupie gadanie o losie kraju, emerytur i katordze towarzyszącej wychowywaniu?
Przecież rodzice zrobili z siebie męczenników, którym trzeba stawiać pomniki za życia, bo wpadli i teraz są zdziwieni, że my nie chcemy mieć dzieci xD
Każdy ma nas w dupie, co chcemy i czego potrzebujemy i nic nie jesteśmy nikomu winni.
#natalizm #antynatalizm
Tak
Stąd moje pytanie. Bo złych rzeczy jest multum,
Ale nikt o to nie prosił dopóki na siłę ktoś nie sprowadził tego dziecka na świat. To tak jakbym rozwalił komuś auto a potem się szczycił, że zapłaciłem za naprawy
I tak jak pisze, ludzie raczej nie chcą słuchać o tych drobnych szczęściach związanych z rodzicielstwem. Matce zaraz zostanie przypięta latka odpieluszkowego zapalenia mózgu, ojca może trochę łagodniej się potraktuje, ale też lepiej żeby nie terkotał o dzieciach, bo to niemęskie.
Tymczasem radość z bycia rodzicem wyplywa z takich drobiazgów jak przytulanie się
@duiker: nie trzeba do tego tworzyć nowego clziweka