Wpis z mikrobloga

@WiesniakzPowolania w tym filmie samo dobicie nie jest jakoś nadzwyczajne. Przerażające jest to, co do niego doprowadziło - przekonanie żołnierzy o beznadziejności po zranieniu, ucieczka od koszmaru wojny w śmierć.
Ci ludzie (z braku lepszego słowa) żyją w ciągłej obawie o życie, w brudzie, smrodzie, pozbawieni snu, zdobyczy cywilizacji, motywacji, morale. Widzą rozłożone ciała poległych których nikt nie zbiera, nikt nie ratuje rannych, nikt się też tym nie przejmuje.
Z doświadczenia
  • Odpowiedz
@Borokk: kolega ewidentnie nowy na wykopie i w sumie bez internetu bo nawet w sejmie i mediach ciagle mowia o ruskiej propagandzie a ty dalej nie wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@robertkk Robert, to, że oni usuwają mój normalny wpis a potem sugerują mi, że robię za ziemniaki, to ich sprawa, ale ty jestes tu dość długo, że chyba sam już się kapnąłeś, że wiele osób trolluje was dla jaj a nie serio jest za Rosją?
  • Odpowiedz
@robertkk: Sorry za spam ale jeszcze coś dodam: Rosyjska propaganda oczywiście istnieje, widziałem rosyjskie boty / propagandzistów setkami na twitterze. W mniejszym stopniu, ale istnieje też ukraińska propaganda (chyba temu nie zaprzeczysz?). Ale to nie zmienia faktu, że to co jest tu na wykopie, to nie żadne boty czy propaganda, tylko ludzie was trollują, każdy inteligentny widzi różnice. Zapraszam na twittera by sobie case study zrobić z prawdziwych propagandowych kont.
  • Odpowiedz
@Borokk: oczywiscie ze jest ukrainska propaganda, ale na bardzo mala skale. W Polsce na przyklad takiej nie zauwazylem a na tagu przez dwa lata bylo dwoch ukraincow i to tylko na chwile zeby sie o cos zapytac. I bayzedman ktory nie wiadomo w sumie kim byl, albo mial jakies ukrainskie korzenie albo mu za to placili
  • Odpowiedz
@robertkk: Okej, a reszta mojego wpisu? Serio nie widzisz, że tu na wykopie jest trollownia a nie RU propaganda? Propagandy RU masz OD DIABŁA na Twitterze. A tutaj wystarczy, że zapytałem chłopa o coś, jest usuwanie wpisów i wyzywanie od Rosjan. Nie widzisz, jak to szkodzi sprawie ukraińskiej? Ludzie przestali śledzić wydarzenia i również czasami pomagać, bo za jakiekolwiek pytanie mają w ryj, że są z Moskwy. To nie jest
  • Odpowiedz
w tym filmie samo dobicie nie jest jakoś nadzwyczajne.

@niegwynebleid: IMO to w tym wypadku jest to nadzywczajne, dlatego że w te 1-2 sekundy ciężko ocenić stan poszkodowanego o ile nie rozerwało mu połowy twarzy. Ten typ równie dobrze mógł być ogłuszony / w wielkim szoku, a tu jeb, zero analizy/sprawdzania stanu zdrowia, kula w łeb "od swojego"
  • Odpowiedz
@Borokk: Nie potrzebnie się produkujesz, te 10 osób które zostały na tym tagu i tak nie przekonasz, zresztą czy ma to sens? Tag jest martwy, i już dawno nie ma co śledzić wiadomości, bo został spam, memy i osobiste utarczki grupki autystów.
  • Odpowiedz
Jak ma cię ktokolwiek poważnie traktować jak wpis zaczynasz o gadaniu o zielonce?

@Borokk: Jak ktokolwiek ma poważnie traktować wpis mówiący "tu nie ma trolli" od politycznej zielonki broniącej trolli? xD
  • Odpowiedz
@Borokk: Widziałem, co tam miałeś napisane i podtrzymuję. Ty chyba nie bardzo rozumiesz, co w polskim internecie może oznaczać słowo "troll". No i tego, że dla nas to serio wszystko jedno, którym rodzajem trolla jesteś - to już opisywałem wyżej.
  • Odpowiedz