Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Boże, już chcę być tym Staffem czy tam Architektem, bo mam dość kodowania jakiś ficzerów czy bugfixów, siedzenia na sd jak również dość tych przygłupów w zespole, którzy nie potrafią kodować, którzy nie potrafią myśleć, którzy kodują jak mucha w smole, którzy myślą jak mucha w smole. Mam wrażenie, że w tym samym czasie co ich mózg robi jedno okrążenie to mój robi pięć.
Muszę jak najszybciej wyrwać się z tego stanowiska szeregowego programisty i wejść na jakieś stanowisko decyzyjne (techniczne), gdzie będę robił trudne, ciekawe rzeczy i pracował z ludźmi na swoim poziomie intelektualnym i mentalnym.

#programista15k #it #programowanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Muszę jak najszybciej wyrwać się z tego stanowiska szeregowego programisty i wejść na jakieś stanowisko decyzyjne (techniczne), gdzie będę robił trudne, ciekawe rzeczy i pracował z ludźmi na swoim poziomie intelektualnym i mentalnym.

@mirko_anonim:

- Babciu, ja będę za Heroda!
- Za młody jesteś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Do bycia architektem trzeba mieć wiedzę i doświadczenie, a te się zdobywa pracując jako szeregowy programista. Nie ma nic gorszego niż power point architekci, którzy nie napisali ani jednej linijki kodu w swoim życiu, albo napisali 15 lat temu i teraz mówią innym jak robić software.
  • Odpowiedz