Wpis z mikrobloga

@Retiarius_oma nauka zazwyczaj nie bywa zabawna, a ktoś widocznie musi ciebie uświadomić jak wygląda zbrodnia wojenna, bo piszesz takie kocopoły, że już tylko czekać aż ci wręczą order Заслуженный артист РСФСР
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: nie tyle co byłoby mi go żal, tylko bym nie chciał oglądać z tego nagrań. Nawet jeśli ktoś jest bardzo złym czlowiekiem, nie oczekuje by oglądać jego śmierć ani tortury, nie czerpię z tego przyjemności. co najwyżej odczuwam żal do ludzi, którzy zdecydowali się krzywdzić innych, dlatego, że zdecydowali się to zrobić a jeśli ktoś zostanie zastrzelony bo skrzywdził innych, nie jest mi go szkoda.
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: wiesz, oglądanie cieripenia innych ludzi, tylko dlatego bo sami to cierpienie zadają. to jest to dla mnie wybieranie takich przykładów, które usprawiedliwiają czerpanie przyjemności z makabrycznych scen które się dzieją na świecie. ale bezpośrednio nikomu krzywdy tym nie robisz a każdy ma swoją moralność, to już nie zamierzam cię umoralniać ;)
  • Odpowiedz
@Bananek2 telegram, zdjęcia są z pierwszych dni po tym jak onuce postanowiły rozpocząć swoją trzydniowa operacje specjalna. Dodawałem wtedy opinie kacapskim restauracjom na Google, dlatego tez zapisałem kilka zdjęć, którymi się wtedy posiłkowałem. W dniu dzisiejszym zdjęcia przedstawiające cywili są mocno cenzurowane. To co tutaj dodałem mógłbyś znaleźć na https://t.me/The3rdForceUA ale musisz przewinąć tysiące nagrań i filmów, aż do pierwszych dni po wkroczenia rucholi
  • Odpowiedz
  • 2
@kr4wy: nie cierpienia nie daje.mkprzyjemności. Jednak mam przyjemność z faktu że ten śmieć nie skrzywdzi już nikogo więcej. A jak chcieli żyć w pokoju to mogli się nie wbijać na Ukrainę.
  • Odpowiedz
@Grooveer: No i powinno się ich z tego powodu wyrzucić poza nawias międzynarodowego społeczeństwa. Co się dzieje w pewnym zakresie. A co do szeregowych Rosjan, to niestety oni również są ofiarami własnej władzy. Rosyjski naród był gwałcony i rozjeżdżany przez własnych włodarzy chyba jeszcze od czasów Iwana Groźnego. nic dziwnego że rozumieją tylko siłę i pogardzają ludzkim życiem. Pozwolę użyć sobie porównania które nieco upraszcza, ale oddaje moje podejście. Jeśli
  • Odpowiedz