Wpis z mikrobloga

Właśnie obejrzałem odcinek Jeff niparda o sterydach. Jedną rzeczą którą mnie zastanawia jest to że Jeff ma moim zdaniem dosyć niski testosteron jak na osobę która ćwiczy całe życie i wydawała pełno materiałów jak zwiększyć testosteron. Ma 484 ng/dL. Niby wiem że to sprawa genetyczna ale wydaje mi się że w tym czasie powinien mieć więcej teścia. Czy to jest tak ciężko podnieść poziom gdy genetycznie mamy go nisko?
#mikrokoksy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Kodrat: właśnie chodzi o to, że wcale nie powinien. Ma w normie, ma dobrą genetykę i dobrze trenuje. Nic więcej nie potrzeba. A to całe mitologizowanie poziomu testosteronu jest chyba największym przejawem niewiedzy na temat tego, jak działają hormony i pluję na każdego, kto mówi, że relatywnie młody chłop powinien być w górnej granicy normy a starzejący się chłop powinien już zacząć suplementować go z zewnątrz, bo z roku na
  • Odpowiedz
  • 0
@Saprofit: bardziej mnie zdziwiło że gość wrzucanacy porady jak zwiększyć teścia ma go idealnie w średniej. Wydawało mi się że skoro zna sposoby to zwiększył tego teścia do wyższych granic
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: bo z tym podnoszneiem poziomu naturalnego testosteronu, to trochę clickbait. Samo trenowanie i dieta mogą, ale nie muszą go podnosić. Poza tym jak wyżej, to jeden, izolowany pomiar, brak szerszych danych, a więc ciężko coś więcej interpretować.
  • Odpowiedz
@aadrion123: no tak właściwie to dopóki ktoś go nie złapie ze strzykawką w ręku to ciężko powiedzieć czy ktoś jest na b----e czy nie, ale no należy mieć na uwadze to że w jego przypadku to jest coś z czego on żyje, więc nie zdziwiłbym się jakby coś tam sobie podrasował środkami, bo jednak jego sylwetka to jego wizytówka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jednakże co do
dominges08 - @aadrion123: no tak właściwie to dopóki ktoś go nie złapie ze strzykawką...

źródło: jeff

Pobierz
  • Odpowiedz