Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Momento83: To nic. Jechałam po kota do domu, dwie baby stały przy przejściu, zwalniam, ale nie wchodzą, trajkoczą. Pojechałam, kot do transportera, do weta, u weta trochę czekałam, potem wizyta. Godzinę później odwożę kota, a te baby nadal tam nadawały. Trwało to minimum godzinę, plus to co wystały przed i po tym jak je widziałam.
  • Odpowiedz
@Momento83: było by idealnie umieszczając przed przejściem na chodniku obszar w którym stanie daje kierowcy znać że pieszy ma zamiar przejść, dać 1 mandat poinformować o tym tv republikę że się biedny emeryt jeszcze musi płacić, będą narzekali ale może zaczną zwracać uwagę na otoczenie nie tylko jak mają roszczenie, i tak wiem że wystarczy stanąć teraz bo to oczywiste że stoisz przy przejściu to chcesz przejść, ale nie dla
  • Odpowiedz
@Momento83: Gorsi się kierowcy którzy parkują przed, na, za przejściem dla pieszych. Te Panie przynajmniej nie ograniczają widoczności w przeciwieństwie do auta tam zaparkowanego. Kierowca zawszę przed przejściem powinien zachować szczególną ostrożność - zwolnić czy są osoby przy przejściu czy nie.

Pozdrawiam
Oskar Karolczuk z Warszawy
  • Odpowiedz
@Momento83: Tacy ludzie nie patrzą gdzie stoją, nie zwracają uwagi na otoczenia, to jest ten typ osoby co potrafi wejść przed nadjeżdżający samochód i potem ma pretensje, że została potrąconą.
  • Odpowiedz
@Momento83: to są tak powtarzalne zachowania, że człowiek naprawdę zaczyna wierzyć w stereotypy. Niech sobie p------ą i pół dnia, spoko, ale dlaczego przy przejściu, zmuszając kierowców do reakcji? Nie wiem, czy nie zdają sobie z tego sprawy, czy mają to w dupie, pewnie to drugie. Inna powtarzalna akcja, głównie u kobiet, to ZA KAŻDYM J-----M RAZEM ZASKOCZENIE, ZE MA ZAPŁACIĆ ZA COŚ PRZY KASIE xD. Zamiast mieć przygotowane pieniądze /
  • Odpowiedz
@Oskar_Karolczuk: "Te Panie przynajmniej nie ograniczają widoczności w przeciwieństwie do auta tam zaparkowanego"

Te stare baby utrudniają ruch drogowy wymuszając zatrzymywanie się kierowców bez potrzeby. Metr dalej było by w porządku, a że stoją przy samych pasach i że trzeba liczyć się z tym że w jednej sekundzie mogą obrócić się na pięcie i wtargnąć pod koła to polecę klasykiem, stare baby jeb@ć prądem.
  • Odpowiedz
@Momento83 ciul z tym, że zahamujesz na pasach. Najgorzej być za taką w osiedlowym sklepie. Raz pamiętam sytuację gdzie babcia się zapytała sklepikary (też jakoś 50+) czy ta wędlina jest dobra? Sprzedawczyni wybrnęła niczym Sikorski, że każda wędlina u nas jest dobra.
  • Odpowiedz
@Momento83 mnie się wydaje, że niektóre osoby specjalnie obecnie stają przy tych pasach ( ). Sama już kilka razy miałam sytuację, że kobieta, czy facet sobie krążyli wokół pasów z telefonem przy uchu. Samochody stawały, a oni nic, dalej sobie stali i stali. Ba, mijam jedno przejście gdzie lubi osoba z chodzikiem tuż przed pasami sobie stanąć z telefonem i gadać. I dobrze widzi, że tamuje ruch i co
  • Odpowiedz