Aktywne Wpisy

SilesianPill +110

LaudatorLibertatis +804
W trakcie sprawdzania biznesów Lewandowskiego natrafiłem na Rafała Collinsa i jego tajemnicze zniknięcie z kilku firm. Zapraszam na analizę biznesów Braci Collins, którzy występowali w TVN Turbo, dawali pracę Tomaszowi Komendzie, pokazywali się na balu charytatywnym swojej fundacji z Lechem Wałęsą i grali z WOŚP dając do licytacji rzekomo luksusowe zegarki stworzonej przez siebie marki Tismo Geneve.
Co jest w tle tych historii? Kilkanaście spółek w Polsce i Wielkiej Brytanii, wyrok karny, egzekucje
Co jest w tle tych historii? Kilkanaście spółek w Polsce i Wielkiej Brytanii, wyrok karny, egzekucje
źródło: posp2 20260406
Pobierz

https://yle.fi/a/74-20095742
Ciężko o pracę, nawet programiści mają 2500 osób konkurujących o 18 pozycji (Sievo to web marketing)
Ale specjaliści nadal są poszukiwani. Do tego rekruterzy się nauczyli że specjalista sam nie szuka pracy, bo to praca go szuka.
@n0c0Mpr3h3nD: co masz na myśli? Ja jestem turbo specem, ponad 15 lat doświadczenia, mikroserwisy, serverlessy, interfejsy, orkiestracje i wszystkie inne zwierzęta, nawet fiordy, ale mnie nikt nie szuka.
W finlandii jest taki kryzys, że aż trole piszczą.
Gazety o tym nie piszą, ale jest tragedia.
@n0c0Mpr3h3nD: sprawdziłem sobie i bezrobocie w Polsce to 2.9% a w Finlandii: 7.7% powyżej średniej UE (6.0%).
To co jest plusem czyli możliwość pracy z każdego miejsca na ziemi jest też minusem
Zresztą z Polski też już się wynoszą do Indii, Filipin itd.
dlaczego dwa lata?
kasa na inwestycje uciekla przez horde ze wschodu?
Wszedzie to samo G