✨️ Obserwuj #mirkoanonim Cześć, od kilku tygodni zastanawiam się nad zakupem mojego pierwszego macbooka, ale nie wiem, na który ostatecznie się zdecydować. Aktualne na oku mam trzy konfiguracje:
1. Macbook Air M3 13" 16gb / 256gb 2. Macbook Air M3 13" 16gb / 512gb 3. Macbook Air M3 15" 16gb / 256gb
Zamierzam korzystać z niego głównie w domu, gdzie mam zewnętrzny monitor 27". Czasami wybiorę się z nim gdzieś na zewnątrz. Co do dysku, to nie przechowuję dużo plików. Na każdym z moich dwóch aktualnych komputerów, mam zajęte niecałe 70GB. Planuję korzystać z niego około 5-6 lat. Co według was byłoby najlepszym wyborem z tych 3 konfiguracji w mojej sytuacji?
@mirko_anonim bierz 13”, jak to M2 bądź M3 to 256 GB mają o wiele wolniejsze dyski, więc szedł bym w 512. A 13” bo będzie bardziej mobilny, skoro w domu i tak będziesz pracował na monitorze.
@mirko_anonim proponowałbym dysk 512 GB, skoro chcesz korzystać przez wiele lat. Zakładam, że masz ajfona i będziesz synchronizować zdjęcia etc. Sam nawet się do 512 nigdy nie zbliżyłem, ale aktualnie wykorzystuję z 300 GB, więc jak widać 256 da się przekroczyć. Nie ma sensu pchać się w 15”, skoro w domu będziesz go podłączał do monitora.
mam już dość p---------a tego orangutana, odechciewa mi się dawać info na tagach, czuje pierwotne obrzydzenie do tego chama jestem prawusem ale k---a skręca mnie na myśl że ktokolwiek z prawicy tą abominacje popiera
Cześć, od kilku tygodni zastanawiam się nad zakupem mojego pierwszego macbooka, ale nie wiem, na który ostatecznie się zdecydować. Aktualne na oku mam trzy konfiguracje:
1. Macbook Air M3 13" 16gb / 256gb
2. Macbook Air M3 13" 16gb / 512gb
3. Macbook Air M3 15" 16gb / 256gb
Zamierzam korzystać z niego głównie w domu, gdzie mam zewnętrzny monitor 27". Czasami wybiorę się z nim gdzieś na zewnątrz.
Co do dysku, to nie przechowuję dużo plików. Na każdym z moich dwóch aktualnych komputerów, mam zajęte niecałe 70GB.
Planuję korzystać z niego około 5-6 lat. Co według was byłoby najlepszym wyborem z tych 3 konfiguracji w mojej sytuacji?
PS Piszę z anonima, bo nie mam konta na wykopie.
#macbook #mac #apple #laptop #laptopy #komputer
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: Screenshot 2024-06-21 at 07.57.46
Pobierzźródło: Screenshot 2024-06-21 at 07.59.45
Pobierz@eugeniusz_geniusz: to nie windows
@mirko_anonim bierz model z 512GB "dysku". Nie wiesz co się wydarzy przez kolejne 5 lat. A wolne miejsce nie jest z gumy.
@mirko_anonim: zrezygnuj z zakupu
MacBuk nie ma racji bytu jeśli nie dostajesz go w korpo jako narzędzie pracy.
Nie ma sensu pchać się w 15”, skoro w domu będziesz go podłączał do monitora.
@turism0: Skoro płaci się za podobną wydajność tyle samo (jest kłamstwem) to po co kupować system, który prawie nie jest w Polsce używany?
I to jeszcze do domowych zastosowań, gdzie McBuk się zwyczajnie nie nadaje.