Aktywne Wpisy

lubie-sernik +76
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz
kondor_20_zglos_sie +178

#kariera #zyciezawodowe #praca #korpo #powerbi
Żalę się i szukam inspiracji jednocześnie XD Obecna praca przestała mnie satysfakcjonować, mógłbym tu wiele dopisać, ale to nie ma sensu.
Jak typowy autysta lubiłem w wolnej chwili oglądać filmiki na YT z Power BI XD Na studiach też miałem, o ile to coś w ogóle wnosi do tematu, fiksacje na temat idealnego przedstawiania danych na różnych wykresikach w Excelu.
No i mam kilka pytań:
- czy na bazie samej nauki Power BI, SQL, wymasterowanego Excela jestem w stanie znaleźć pracę za godziwe pieniądze?
- w jakich branżach spotykamy analityków Power BI? Jestem oderwanym od pługa inżynierem ze szczyptą fobii społecznej. Lądując w potencjalnej pracy w zespole dynamicznych managerów banku ING stanę się dla nich pośmiewiskiem.
- czy ludzie pracujący w PBI łapią się do świata IT? Nigdy w IT nie pracowałem, a ludzie trąbią, że jest / idzie kryzys. Jak jest naprawdę?
Ktoś może coś odpowiedzieć jak wygląda robota analityka PBI?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: jak złapiesz już doświadczenie to tak, jak zaczynasz to nie licz na to.. praca wiele się różni od tego co widzisz w internecie, nagle masz gówniane dane, zmieniające się wymagania a case biznesowy jest popieprzony.
Praca z Power Bi ma dużo większe spektrum niż się może wydawać, możesz być bardziej analitykiem który zbiera wymagania i analizuje dane i prezentuje je z użyciem power BI aby wspomóc procesy w firmie, możesz być developerem który skupia się bardziej na technicznych aspektach optymalizacji i skalowaniu rozwiązań raportowych które tworzy często ze wsparciem analityków biznesowych. możesz pełnić role administratora zarządzającego serwisem i premium capacity, architekta który wdraża całą