Aktywne Wpisy

ComeByN +609
Cześć, zaginął mój kolega Paweł, proszę o zaplusowanie dla zasięgu.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
źródło: 565676245_803953275571798_1132017523464764666_n
Pobierz
Srasklacz +124
źródło: 1000011164
Pobierz

Wymyśliłem sobie pralkę i suszarkę w słupku, generalnie mam dość małą łazienkę i każdy centymetr się liczy. Mam taki problem że nie mogę dosunąć pralki wraz z suszarką do końca do ściany. Przyłącza wodne do pralki zgrabnie dopasowują się z pralką. Natomiast niefortunnie tak się zdarzyło że akurat tył suszarki i najbardziej wystający element (wygląda jak jakaś mata termoizolacyjna) blokuje dosunięcie tyłu suszarki do ściany bo akurat jest dokładnie w tym miejscu gdzie gniazdko na ścianie. Tym samym całego słupka pralka + suszarka nie można dosunąć tak jak byłoby to normalnie możliwe bo najbardziej wypukły element suszarki blokuje się z gniazdkiem i podłączonymi wtyczkami w ścianie. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Pytanie jak to rozwiązać w najprostszy sposób, oto rozwiązania które przyszły mi do głowy:
1. Kupienie przedłużacza z płaską wtyczką (tylko musiałby mieć duże możliwości obciążenia, aby pralka i suszarka mogły jednocześnie pracować, no i też producent odradza podłączanie urządzeń inaczej niż bezpośrednio do gniazdka). Na razie niezbyt udało mi się znaleźć odpowiedni przedłużacz.
2. Przyciąć z tyłu suszarki kawałek tej czarnej maty, zakładam że chyba zmniejszenie jej powierzchni o kilka % nie powinno spowodować problemów ale nie wiem na ile to bezpieczne i jest ryzyko utraty gwarancji.
3. Przesunąć gniazdko w ścianie kawałek dalej odpada, trzeba by kuć a jestem świeżo po urządzeniu łazienki.
4. Zdjąć gniazdko i wyprowadzić jakoś z niego kabel ale nie znam się na tyle na elektryce aby samodzielnie to zrobić.
Proszę o wskazówki i będę bardzo wdzięczny za fachowe pomysły jak to rozwiązać. Sama pralka wchodzi bardzo ładnie we wnękę a niestety razem z suszarką wychodzi mi za bardzo na środek łazienki. Szukam sposobu aby dosunąć całość jeszcze te 2-3cm.
#agd #suszarka #pralka #elektryka #elektronikadiy
źródło: temp_file1087561397025596762
Pobierzźródło: temp_file7494105268817214184
Pobierz@Dzejkop566: ja bym zrobił to.
- przeniesienie gniazdka obok np. wersji natynkowej (w puszce jest pewnie zapas kabla, może starczy żeby minąć się z tą pianką)
źródło: Opera Zrzut ekranu_2024-06-19_133541_allegro.pl
Pobierz