Wpis z mikrobloga

#rower #mtb
Siemka, posiadam MTB Hexagon 3.0
https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb/hexagon-3-0-grafitowy-niebieski-szary-matowy

Zrobiłem już na nim kilkanaście tysięcy km i bardzo dobrze sie sprawdza, ale już drugi raz coś mi przeskakuje i 'pstryka' w napędzie w losowych sytuacjach. Wydaje mi się że znowu coś nie tak z suportem(wcześniej wystarczyło wyczyścić). Poleci ktoś na co mogę wymienić suport FP-B902, korbe WHEEL TOP tak by współgrało to z całą resztą. Budżet nie duży bo 500zł chce na te dwie części poświęcić.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rakky: zastanów sie czy jest sens wymieniać na cokolwiek lepszego. Jeśli to tylko suport to wymienisz za mniej niż 50zł, jeśli jeszcze korba to może sie okazać, że cały naped do wymiany, ale taki 3x7 stosunkowo groszowe sprawy, a nic lepszego i tak tam nie wsadzisz jeśli nie wymieniszk koła/piiasty bo masz na wolnobieg.
  • Odpowiedz
@Rakky do tego rower to jest bardzo duży budżet na korbę + suport. Weź support bb-mt800 lub bb-mt801 i do tego korbę shimano w hollowtechu.

+ rozważ przejście na napęd 2x. Będzie mniej wachlowania przerzutką z przodu. Wtedy możesz wziąć korbę fc-mt210 i patrząc po obecnych cenach zmieścisz się w 250 zł. Pozostałe pieniądze w przyszłości możesz ewentualnie przeznaczyć na upgrade przerzutek, manetek i kasety na 9 rzędową. Prawie starczy 🙂
  • Odpowiedz