Aktywne Wpisy
spirityfree +6
Imprezy integracyjne w korpo. Faktycznie to jest takie zło? Pytam osób, które na takich były. Zdarzyło się coś dziwnego. Mój chłopak pojechał na takie wydarzenie i od około 18 kompletnie przestał mi odpisywać. Rozumiem, że siedzenie z nosem w telefonie byłoby dziwne i absolutnie tego nie wymagałam ale tutaj kontakt urwała się całkowite. Odpisał dopiero następnego dnia. Proszę o wypowiedzi osoby, które faktycznie brały udział w takich wydarzeniach, innych proszę o nie
HlHl +40
@Mega_Smieszek:
Przy czym połowa wykopków była wtedy w gimbazie. To przecież ich wina, że nie kupili mieszkania z kieszonkowego kiedy były one tanie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Broximon:
Żaden, bo tu jest Polska, tu się cierpi.
@klokupk:
I to ci bardziej zarobieni, w 2013 średnia krajowa wynosiła 2610,12 zł netto.
I teraz naszło mnie takie przemyślenie, bo akurat wtedy przeprowadziłem się za pracą i w pierwszej robocie #programista15k dostałem ówczesną średnią na start. Za wynajem mieszkania w Pile płaciłem wtedy 1200 zł odstępnego a z czynszem i rachunkami za prąd i gaz to było jakieś 1600 zł miesięcznie, 61% moich zarobków. Dzisiaj średnia krajowa wynosi około 5800 zł netto a mieszkanie z opłatami (i to w Gdańsku a nie Pile!) można ogarnąć za 2000 zł odstępnego, z czynszem i rachunkami ~2700 zł czyli 46%
@smk666 Dlatego nie ogaria jednej prostej rzeczy
@smk666 i tak by nie kupili bo 3 lata wcześniej były dużo taniej. A 3 lata wcześniej nie kupili bo 6 lat wcześniej było
@smk666: nie były tanie bo Polacy mniej zarabiali. Tylko idioci porównują wartości bezwzględne. Czego się spodziewać po wykopie xD
O to, to. Jeden wpis wyżej właśnie napisałem swoje przemyślenia ale pod kątem wynajmu bo wtedy w wieku 25 lat to był „mój” rynek.
Tl;dr; 11 lat temu było wręcz gorzej i nie było słychać tyle stękania co dziś.
A za 671 875 PLN kupicie bez problemu mieszkanie.