Aktywne Wpisy

PurpleHaze +2
#wroclaw
Trochę prywaty.
Rodzina chce się pozbyć, sprzedać ogródek działkowy na ROD osobowice.
Próbowałem dodać ogłoszenie na olx, płatne 300zl O_o
Trochę prywaty.
Rodzina chce się pozbyć, sprzedać ogródek działkowy na ROD osobowice.
Próbowałem dodać ogłoszenie na olx, płatne 300zl O_o

Clefairy +25
Ale pieprzycie z tą obroną Magdy. Jej wypowiedzi były skrajne i butne, prawdopodobne spowodowane nieudanym dziecinstwiem lub ogólnie problemami psychicznymi. Mimo wszystko natura jest taka, że kobiety są przystosowane do macierzyństwa i takie wypowiedzi jak "nie chce aby dziecko do mnie podchodziło po powrocie z pracy i mówiło do mnie -mamo- " raczej nie są normalne i znaczą o pewnych zaburzeniach.
Nie udawajmy, że to jest normalne.
#hotelparadise
Nie udawajmy, że to jest normalne.
#hotelparadise

Przez głupie decyzje w wieku 24 lat na rynku pracy jestem w dupie i jedyne gdzie się nadaję to jakieś najprostsze pracę za minimalną. Poza szkołą dla dorosłych, która mnie nie interesuje, pozostają tylko kursy tak? Zastanawiam się nad kelnerem, barmanem itp, ale to tylko takie przemyślenia na razie. Załóżmy, że zrobiłbym taki kurs. Czy restauracje patrzą wtedy na wykształcenie czy marną historię zawodową? Czy może jednak taki kurs to sporo i daje mi przewagę nad innymi?
W ogóle jakie kursy byście polecali w tych czasach? Wiadomo, koparka, wózki widłowe to pewnie największa kasa, ale średnio mnie ciągnie na magazyn czy budowę, do takich typowych fizycznych prac. Nie wiem już...
#praca #pracbaza #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Kurs na lakiernika samochodowego i na start masz 9k brutto, bo też ogromne zapotrzebowanie. Coraz mniej mlodych ludzi chce robić fizycznie, więc stawki lecą w górę. Wszyscy chcą do IT, więc są skutki.
- wózki widłowe- zarobisz pewnie maks 4-4,5k netto miesiecznie, ale to nie będzie typowa praca fizyczna jak napisałeś. Znajomi w tym robią i cale 8 godzin spędzają siedząc w wygodnym fotelu widlaka
- koparka/ładowarka/koparko ładowarka- kasa lepsza niż na wózkach, sprzęt też wygodniejszy (klima, wygodny fotel), tylko w sezonie praca
Agent nieruchomości, ale tu trzeba brać pod uwagę że często nie masz tu zagwarantowanej płacy, więc nic nie wynajmiesz czy nie sprzedaż to nie masz kasy, ale możesz mieć dobre miesiące gdzie wpadnie nawet 20-50k. Na początku głównie robisz wynajmy, mając stałych klientów to po latach głównie już sprzedajesz i nie bawisz się