Aktywne Wpisy

wykop +19
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
caviar1987 +239
Osiem lat batalii o drogę....
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
źródło: image
Pobierz

W tym roku pojadę pierwszy raz na F1. Wybór padł na Austrię. Mam parę pytań odnośnie wyjazdu i może znajdzie się jakiś bardziej doświadczony Mirek i coś doradzi
1. Chce wyjechać w sobotę i ogarnąć sobie nocleg z soboty na niedziele. Jaką miejscowość polecanie? Jadę autem, więc nie ma problemu, żeby to było gdzieś dalej od samego toru.
2. O której najlepiej pojawić się w niedziele na torze?
3. Co warto zabrać ze sobą na tor (peleryna, może jakieś składane fotele)
4. Co warto dodatkowo zobaczyć. Mogę pojawić się spokojnie wcześniej i być może warto coś zobaczyć ekstra.
5. Jak na red bull ringu wygląda sytuacja z parkingiem? Będę miał gdzie zostawić auto?
6. Bilety mam w zielonej strefie. Gdzie najlepiej się ulokować? O której godzinie pojawić się na strefie, żeby stać w miarę dobrym miejscu?
#f1 #austria
będziesz wcześniej to sobie przejdziesz wszystkie miejscówki na trawie i wybierzesz tą co najbardziej odpowiada, poza tym obejdziesz wszystkie atrakcje, obejrzysz poprzedzające wyścigi niższych serii
to ogólne wskazówki
szukaj w Leoben noclegu może, miasto studenckie, więc może znajdziesz jakiś akademik (tanio i czysto ale bez śniadania) ewentualnie jakiś Pension - tam dostaniesz jedzenie ale głównie wystrój wnętrza to lata 80.
Ewentualnie Knittelfeld, wszystko co masz po drodze S6/ S35/A9 możesz brać.
Co do atrakcji to masz muzeum lotnictwa ( ͡º ͜ʖ͡º) albo Grüner See (choc to dalej), dużo ścieżek