Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki,

W tym roku pojadę pierwszy raz na F1. Wybór padł na Austrię. Mam parę pytań odnośnie wyjazdu i może znajdzie się jakiś bardziej doświadczony Mirek i coś doradzi

1. Chce wyjechać w sobotę i ogarnąć sobie nocleg z soboty na niedziele. Jaką miejscowość polecanie? Jadę autem, więc nie ma problemu, żeby to było gdzieś dalej od samego toru.
2. O której najlepiej pojawić się w niedziele na torze?
3. Co warto zabrać ze sobą na tor (peleryna, może jakieś składane fotele)
4. Co warto dodatkowo zobaczyć. Mogę pojawić się spokojnie wcześniej i być może warto coś zobaczyć ekstra.
5. Jak na red bull ringu wygląda sytuacja z parkingiem? Będę miał gdzie zostawić auto?
6. Bilety mam w zielonej strefie. Gdzie najlepiej się ulokować? O której godzinie pojawić się na strefie, żeby stać w miarę dobrym miejscu?

#f1 #austria
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@egzo2: przyjedź jak najwcześniej się da, np. na 8.00, wtedy gdzieś tam się uda znaleźć parking (np. o jakiegoś Adolfa za 5 euro na posesji), im dalej od toru tym lepiej bo wyjazd szybszy, np. 3 km od toru i z buta,

będziesz wcześniej to sobie przejdziesz wszystkie miejscówki na trawie i wybierzesz tą co najbardziej odpowiada, poza tym obejdziesz wszystkie atrakcje, obejrzysz poprzedzające wyścigi niższych serii

to ogólne wskazówki
  • Odpowiedz
@egzo2 jestem z okolicy toru.

szukaj w Leoben noclegu może, miasto studenckie, więc może znajdziesz jakiś akademik (tanio i czysto ale bez śniadania) ewentualnie jakiś Pension - tam dostaniesz jedzenie ale głównie wystrój wnętrza to lata 80.

Ewentualnie Knittelfeld, wszystko co masz po drodze S6/ S35/A9 możesz brać.

Co do atrakcji to masz muzeum lotnictwa ( ͡º ͜ʖ͡º) albo Grüner See (choc to dalej), dużo ścieżek
  • Odpowiedz