Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@donnywc3:
Nie tylko.
Ten serial nie jest tragixzny, a właśnie totalnie nijaki.

Niby jest jakaś intryga, niby są efekty . Ale oglądam go wyłącznie, żeby zapoznać się z elementem SW. Niezbyt interesuje mnie kim jest ten Sith, intryga jest nudna i nawet jak sugestie l złych Jedi są zgodne z dalszą fabułą to nie czekam na odpowiedź. Walki fajnie się ogląda w łóżku przy zasypianiu, ale w żadnym momencie nie
  • Odpowiedz
@donnywc3 to anakina zapłodniła moc? zawsze myślałem, że tekst jego matki do kłaj goj dżina, że nie miał ojca to chodziło o to, że stary zalał formę i ja zostawił od razu, więc dlatego go "nie ma". Nie interesowałem się nigdy uniwersum gwiezdnych wojen poza głównymi filmami, ale serio anakin Skywalker według kanonu urodził się przez niepokalane poczęcie?
  • Odpowiedz
  • 1
@yahoomlody: o ile mi wiadomo nigdy nie zostało to nigdzie potwierdzone, ani w legendach, ani w kanonie. Lucas też tego nigdy nie potwierdził, potwierdził jedynie, że Anakin był wybrańcem.

Są dwie teorie z zapłodnieniem przez moc. Pierwsza to, że Plagueis manipulował przy midicholrianach, sam Sidious wspominał w rozmowie w teatrze, że Plagueis potrafił tworzyć życie. Druga to taka, że sama moc stworzyła wybrańca, aby dopełniła się przepowiednia. Można też zakładać,
  • Odpowiedz
  • 2
@haabero: no tak. Co to niby zmienia? W legendach Plagueis był członkiem intergalaktycznego klanu bankowego i swojej rodzinnej spółki, prywatnie miał kontakt chyba nawet z kłaj gonem, i był znany w republice ze względu na swój majątek, który posłużył sfinansowaniu armii klonów.
  • Odpowiedz