Aktywne Wpisy
sandilinka +12
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
maciekrzezawa +244
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
no ale dobra, jak sobie wyobrażasz to, że uzbrojeni wagnerowcy sobie paradują po naszej ziemi?
policja, wojsko, nic nie robi?
@3x32: cały czas to cywile, nieuzbrojeni w b--ń długą, krótką czy inną niż kamienie, patyki i noże
jest różnica między dzikusami z lasu a choćby taką ekipą wagnerowców, bez tego na środku
@3x32: Odnotować może i odnotowałby po tygodniu, ale nikt z nich żywy by z tego komisariatu nie wyszedł. Przecież nikt nie miałby problemów z zabiciem tych ludzi i nawet nie myślałby o konsekwencjach, bo właściwie jakich? Jacyś terroryści opanowali posterunek trzeba ich zabić i tyle,
czy by to rozpoczęło wojnę? nie
@3x32: to że zostaną rozstrzelani dronami i innymi środkami ataku powietrznego NATO, a niedobitki wyczyści 18 zmechanizowana.
Ze swojej strony mam nadzieję, że chłopaki będą mieli pozakładane gopro a po akcji wrzucą też nagrania z dronów uderzeniowych i tych do naprowadzania ognia artyleryjskiego.