Wpis z mikrobloga

Podczas rozmowy z kolegami z pracy uświadomiłem sobie, że nie mam w ogóle męskiego toku rozumowania. Ja dosłownie robię wszystko żeby komuś ułatwić życie, a oni jednak uważają, że trzeba ludzi brać pod włos, bo dopiero wtedy coś ich to nauczy. A chodziło o sprawę, w której serio ktoś mógł mieć problemy finansowe przez ten błąd. Chyba za niski testosteron czy coś, bo w większości dla innych chcę dobrze i nie wyśmiewam ich, gdy coś im nie wyjdzie.
#gownowpis #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@THOgrim: xDDD weź nie świruj mordzia. Zakompleksione cioty tylko chcą żeby ktoś miał gorzej i pod górkę ludziom robią, mela takim na ryj. A Ty bądź jakim jesteś dobrym człowiekiem
  • Odpowiedz
@THOgrim: a tym swoim koleżkom z nadmiarem testosteronu jak chcesz to możesz powiedzieć że ich może wyjaśnić typek z foruma internetowego jak ma ich to czegoś nauczyć
  • Odpowiedz
@THOgrim: zauważyłam to w typowo "męskich", niskopłatnych zawodach: zwłaszcza u mechaników samochodowych jak ktoś coś robi źle to reszta tylko patrzy i liczy w głowie ile sobie robi szkód, a potem wyśmiewa. Podejście nie do pomyślenia u ludzi o wyższej pozycji społecznej, jak jakieś biura projektowe pełne inżynierów.
  • Odpowiedz
  • 0
@kaspil A weź tylko napomknij, że można by pomóc, bo jednak krótki instruktaż nie zawsze daje wiedzę, by zwrócić uwagę na kluczowe czasem niuanse, to po tobie zaczną jechać żeś głupi :( Niestety w większości nowi ludzie przez to podejście rezygnują, bo zniechęcają się już na początku. Sam miałem na początku bardzo ciężko, dlatego chciałbym zbudować przyszłość, w której inni już nie muszą przez to samo przechodzić, bo sam dobrze wiem,
  • Odpowiedz