Wpis z mikrobloga

#lunch71

Forum Kulinarne (pl. Wolności 4)

W tygodniu, w godzinach lunchowych oferuja menu lunchowe w cenie 29zł skałda się z przystawki i jednego z dwóch dań do wybotu - mięsnego oraz wegetariańskiego. Można też zdecdować się na samo danie właściwe w cenie 23zł

Na zdjęciu sajgonki oraz bao z szarpaną wołowiną. Rozmiar porcji jest lunchowy i zaspokoi jedynie niewielki głód, natomiast same dania były pyszne.

Na co dzień jest to dość droga i wyszukana restauracja położona w bezpośrednim sąsiedztwie Opery Wrocławskiej, która zatrudnia kucharzy i kelnerów znających się na tym co robią.

Odnoszę wrażenie (uprzedzam, to jedynie moje subiektywne odczucie), że oferują menu lunchowe aby się promować i dać poznać ludziom, którzy inaczej by tam nie zajrzeli. I, jeśli tak jest, robią to dobrze. Mnie zachęcili do odwiedzenia ich kiedyś wieczorem.
Pomimo niskiej ceny (jak na to, co ich regularna karta przedstawia), dostajemy dopracowany produkt, a kelner nie patrzy na nas jak na biedaków, którzy bezczelnie przyszli w t-shircie do ich królestwa. Wydaje się oczywiste, niestety spotkałem się z podobnego profilu restauracjami, które oferując dania lunchowe, traktują jednocześnie gości z góry i z pogardą.

O co chodzi z tymi wpisami? Pracuję w centrum #wroclaw i często zastanawiam się, gdzie iść na #jedzenie71 w ramach lunchu. Wiele miejsc odleciało z cenami, jednocześnie sporo fajnych lokali pozostaje mało znanymi. Jako, że nie znalazłem zbyt wielu sensownych zestawień rekomendacji, sam opisuję miejsca, które wydają mi się ciekawe. Powoli kończą mi się lokale do przetestowania, a niefajnych niopisuję, więc wpisy mogą zacząć pojawiać się z mniejszą częstotliwością, niż wczesniej
Jeśli znasz jakiś lokal, który nadawałby się na tę listę, daj mi znać tutaj lub w prywatnej wiadomości, uprzedzam że nie jestem zainteresowany żadną formą współpracy w zamian za promowanie lokalu
gbyrka - #lunch71

Forum Kulinarne (pl. Wolności 4)

W tygodniu, w godzinach lunchowy...

źródło: frm

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@gbyrka Od dawna mam ich na radarze, ale miałem wrażenie, że to jest knajpa bez konkretnego pomysłu, w menu mydło i powidło.
  • Odpowiedz
@gbyrka: byłem tam raz z żoną na kolacji i moim zdaniem bez szału.. po tym jak się kreują myślałem, że będzie lepiej bo niby aspirują do tego aby być wyjątkową restauracją z charakterem.. niestety jedzenie było podane w sposób dosyć pretensjonalny z dużym przerostem formy nad treścią. Taka trochę standardowa droga restauracja gdzie idą ludzie z kasą bo im się wydaje, że zjedzą super żarcie, a tak naprawdę dostają zwykłe
  • Odpowiedz
@gbyrka: Knajpa jest droga ale czy wyszukana, to bym nie powiedział. Byłem tam jakiś czas temu, dostałem odgrzewaną moussakę. Restauracja sama określa się mianem „śródziemnomorskiej”. W menu bao i sajgonki xD

wrażenie, że to jest knajpa bez konkretnego pomysłu

@ludex Twoje wrażenie jest poniekąd słuszne
  • Odpowiedz