Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was wie jak radzić sobie z ciężkim stresem w sposób farmakologiczny? Nigdy nie korzystałem z takich rzeczy, nigdy nie byłem u lekarza który mógłby mi przepisać coś (tylko wizyty u psychologa). Jestem na etapie, na którym wiem, że żadne medytacje i inne ćwiczenia nie dadzą rady i czuję, że potrzebuję pomocy farmakologicznej. Nie wiem czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia, gdzie stres potrafi sparaliżować totalnie, a błache rzeczy, które dla innych wydają się tak proste (jak na przykład rozmowa z nowo poznanymi ludźmi, konferencje w większym gronie w pracy, podejmowanie decyzji w pracy) stwarzają paraliżujący strach, przez który nie można spać, nie można nawet normalnie funkcjonować bo człowiek czuje się cały czas jak w jakiejś pułapce umysłowej. Będę wdzięczny za wszelkie komentarze, które będą dla mnie pomocne. Nie wiem nawet jak to otagować.
#depresja #psychologia #psychiatria #stres #medycznamarihuana
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szmektalekawurst: no musisz iść do psychiatry, na stres/ nerwicę jest mniej dobrych rzeczy niż na depresję, ale będąc u kilku lekarzy wiem co na 90% będzie:
- antydepresant - np sertralina który ma profill uspokajający/ zamulający - jest to głównie na depresję ale przyjęło się, że na nerwicowe problemy też się próbuje i liczy na jakikolwiek efekt
- benzodiazepina - np xanax - to jak lekarz jest spoko, ale i
  • Odpowiedz