Wpis z mikrobloga

#koszulki #gimp #photoshop #kiciochpyta #grafikakomputerowa

Hej, mam taka pilna sprawe - chcialem zrobic osobie z rodziny prezent i zamowic koszulke z wlasnym nadrukiem. Tylko nie chodzi mi o to ze wysle plik w jpg i on zostanie nadrukowany jako taki kwadrat czy prostokat tylko cos jak na zdjeciu ktore wrzucilem - ze bez wzgledu na jakim kolorze zostanie to nadrukowane to tak jakby nie ma tla, nie wiem jak to opisac bo jestem zielony w tym temacie, chodzi pewnie o te warstwy w photoshopie - jedynie doczytalem ze to chyba format SVG ale moze ktos to potwierdzi :)

ogolnie pisalem do jednej firmy zajmujacej sie tym to mi odpisali ze w jpg mam wyslac i to nadrukuja xD

Dlatego kieruje do was dwa pytania: w jakim pliku musialbym to przeslac zeby mi to nadrukowali bez tego "tła" oraz czy macie moze jakies sprawdzone firmy ktore sie tym zajmuja?
ProfesorWilczurOfficial - #koszulki #gimp #photoshop #kiciochpyta #grafikakomputerowa...

źródło: Przechwytywanie3

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oficjalniemartwa: dzieki :) czyli ogolnie jak wysle jpg albo png to raczej oni i tak to ogarna i sami to przekonwertuja do svg?
w sumie widze tez w necie duzo wzorow svg do kupienia za pare zlotych jakby co albo nawet za darmo do sciagniecia - az chyba sam sobie jakas fajna koszulke zamowie bo jak widze na zakupach te sieciowkowe koszulki z dziwnymi nadrukami to az szkoda przymierzac :P
  • Odpowiedz
@ProfesorWilczurOfficial: Wcale nie muszą ogarnąć. Dobre formaty z bitmapowe to tiff i ew png z wektorowych pdf (oczywiście bitmapę też można w to wrzucić), eps czy svg, przy czym tego ostatniego też mogą nie ogarnąć ;) Jak chcesz sam ogarnąć to ściągnij sobie demko Affinity Designera i pracuj w CMYK, przy czym uwaga, domyślnie skala szarości w AD jest... ze składowych CMYK, a nie z samego K, trzeba przeedytować definicję
  • Odpowiedz