Wpis z mikrobloga

@gnomol: mam wysokie tylko że ja od dziecka w sumie siedzę w książkach więc dziwne jakby było inaczej. To tak jakby piłkarz który gra codziennie przez 20 lat od 4 roku życia w piłkę po parę paręnaście godzin był słabym piłkarzem. That’s not gonna happen.
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin Przyczyna i skutek. Nie neguję wkładu pracy, bo bez tego nie da się nic osiągnąć, ale efektywność jest ważna, a ta zależy od zdolności i predyspozycji. Tak można intensywnie ćwiczyć piłkę nożną i być do chrzanu, nawet po wielu latach treningu. Wiem, że przykład anegdotyczny, ale myślę, że to tak działa. Zawsze byłem leniem, ale uwielbiałem czytać książki, w tym historyczne, oraz ze ścisłych przedmiotów ( robiłem w domu zadania).
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin to są informacje z badań.
Dalej się między sobą przekrzykujcie i walcie konia do tego, że wyszło wam o 5 punkcików więcej na pseudo teście na inteligencję xD
Przypominacie mi zgraję dzieci z gimnazjum co są święcie przekonane, że jak ich kolega Maciek z ławki obok dostał jedynkę to jest głupszy
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin

mam wysokie tylko że ja od dziecka w sumie siedzę w książkach więc dziwne jakby było inaczej. To tak jakby piłkarz który gra codziennie przez 20 lat od 4 roku życia w piłkę po parę paręnaście godzin był słabym piłkarzem. That’s not gonna happen.

Te argumenty pokazują jakie masz "wysokie IQ" xD
Bo jeśli trenujesz coś wiele lat, ale robisz to dajmy na to sam bez trenera i robisz to źle, to
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin tak, inteligencja jest całościowo dziedziczna po matce ponieważ jest to skorelowane z chromosomami X.
Jedyne co odróżnia mężczyznę od kobiety to tak naprawdę ilość naprodukowanych androgenów które skupiają się na zapisie chromosomu Y i to one tak naprawdę pozwalają na rozwój męskich narządów płciowych dzięki SRY gen.
Ale chromosom Y jest tak naprawdę potem nie przydatny ponieważ utracił 97 procent genów i jest genetycznie zdegerowany, a około 50 procent z nich się powtarza.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @Filippa

Gadasz żeby gadać - sporo, intensywnie ale nie dość że nieskładnie i chaotycznie to jeszcze bez sensu.

Łżesz, mieszasz pojęcia, zmieniasz podmiot w trakcie wywodu. Mylisz skutki z przyczynami. Do tego wszystkiego nie możesz strzymać żeby nie podlać tego wyrzygu szambem swojego lewactwa. Z jednej strony zasłaniasz się jakimiś nieistniejącymi "badaniami" (gwarantuję że coś p-------ś - żadnych "badań" uzależniających zmianę statusu społecznego przekładającego się na iq nie
  • Odpowiedz