Wpis z mikrobloga

pamiętam kilka lat temu jak mi dziewczyna powiedziała, że przeszła Gothica majac 27 level (dwójkę chyba) i że to lepiej niż jej siorka bo tamta miała 36 czy 37. I że słabszą postacią sklepała bossa.

pierwszy raz się spotkałem z graczem Gothica który miał takie podejście. W ogóle to się chyba rzadko spotyka. W społeczności Gothica to raczej dominuje wąchanie każdego kwiatka w grze i zabijanie każdego chrząszcza by wysupłać jeszcze te 2 punkty siły za 10 PN. Męczyć się 200 godzin tylko po to, by sklepać smoka ożywieńca 10 sekund szybciej niż ona która gierkę przeszła w 30 godzin xD

Wszystkie te z-----e ruskie mody zresztą się znikąd nie wzięły. Tam te bossy wyboostowano na tyle, że MUSISZ grać jak ostatni autysta, by je obić. Ja nie rozumiem ludzi co grają w Odyseję na legendarnym i całą grę klepią z miecza po 5. Jakby to był mod do Gothica 1 to by gry w ogóle nie przeszli, bo w jedynce minimalne obrażenia to zero. Jak nie zadajesz więcej niż ochrona moba to w ogóle nic nie bijesz. I takie MT na trudnym właśnie tak wyglądają, nie da się tego ukończyć bez max grindu.

#gothic
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Antorus ma prawidłowe podejście i inni też mają prawidłowe podejście, gra jest od tego by ją przejść i się nią cieszyć tak jak Ci się podoba, chyba że jesteś przygłupem otello to wtedy nie.
  • Odpowiedz
@Antorus: temat walkowany tysiac razy, a pierwszy akapit nie ma zadnego konkretnego odniesienia do pozostalych
najkrotszy mozliwy komentarz: kazdy gra jak chce, gothic 1/2/2nk sa banalnie proste i nie wymagaja minmaxowania postaci wiec wbijanie 50+ lvla (g2nk) jest wylacznie forma zabawy i wyzwania, a w te 30 godzin ktos kto gra enty raz ogarnie taki wynik; odyseja to gowno, mt to gowno i nikogo nie obchodza
  • Odpowiedz
@Antorus ludzie kochają te grę to wydłużają gameplay ile mogą przy okazji odkrywając 100% contentu, co w tym złego? Niech każdy gra jak chce, p-------------e się w obie strony jest po prostu żenujące
  • Odpowiedz
I takie MT na trudnym właśnie tak wyglądają, nie da się tego ukończyć bez max grindu.

@Antorus: MT na trudnym da się przejść z kilofem, bez inwestowania w cokolwiek. Możesz sobie na cheatach dać 0 siły.

O ile sam mod jest do p---y, tak można go przejść jak Deus Exa xD
  • Odpowiedz