Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +100
Kobiety nie nadają się na wysokie stanowiska zarządcze, serio, nie jestem jakimś przeciwnikiem kobiet, ale z tego co widzę w #korposwiat to w dziale gdzie jest kobietą dowódcą, są najwieksze problemy, zero stabilności, panika, ma zły humor, wszyscy go mają, wymyślanie głupot niepotrzebnych, milion procesów i ich komplikowanie, a podczas okresu nie podchodź XD I te sztuczne pompowanie diversity to jest jeden wielki mit bo system jest stworzony pod facetów
Opis Problemu:
Mam tygodniowo około 4h z gosciem c1, gadamy sobie i w rozumiem w 90% co mówi. Potrafimy pogadać o zawiłych tematach, problem w tym w przy pierwszej porażce w wyrażeniu swoich myśli" mam już focha na siebie ze nie potrafie i się poddaje. Nie umiem wyrazić co chce powiedzieć, nie znam odpowiednich słów, ani zwrotów. Gadam jak dziecko które zna pare słów. mam B1. Pracuje z obcokrajowcami, musze wladac angielskim ale w 99% pisze do nich, by sobie przetlumaczyc oraz nie oddzywam się, bo się wstydzę. Planuje za 3 lata wyjechac z kraju.
Sumiennie ucze się nowych słówek. Fiszki, mapa słów, lista, historyjki, filmy po ang z napisami, ksiazki, pisanie, sluchanie, gramatyka, muzyka, skojarzenia, kolory. - wielkie k---a nic. Nie potrafie zapamietac, a nawet jak sie udać przykładowo słowo suddenly - nagle. Teraz pisząc wiem co oznacza, w kowersacji nigdy go nie użyje bo nie pamietam, konstruujac zdanie nie zakladam nawetr zeby go uzyc bo o nim nie pamietam ze je znam, lub nawet jesli go potrzebuje wtedy moj mozg go poprostu nie pamietam. Czuje się jak totalne beztalencie.
nie znam już sposobu na to by się nie zdołować. Wydaje krocie na korki, i marnuje czas na naukę, bo nie ma efektów. Muszę umieć ten jezyk za 3 lata planuje wyjechac, młodsi odemnie w pracy mówią tak, że nawet nie mam podjazdu. Czuje się tragicznie, jak g---o które proboje a nie wychodzi.
#angielskizwykopem #angielski #angielskizblackorchid #problem #naukajezykow #nauka
Jak mieszkasz w większym mieście to poszukaj może spotkań ludzi i otwórz się przy piwie czy winie na niezobowiązującej darmowej rozmowie.
Ja ciągle mówiąc szybko robię głupkowate błędy.
Ale nikomu to nie przeszkadza, nejtiw speakerzy są przyzwyczajeni że inni nie mówią jak oni.
Nigdy nie będziesz się z nikim idealnie dogadywał, bo jest masa akcentów i dialektów.
Mój dawny przełożony zarządzający masą ludzi nie odmieniał w ogóle słów.
@abi5001 wlasnie tak sie czuje, jak taki starszy pan ktory chce ale nie moze.
Ostatnio byłem na imprezie z Niemką co zawsze mi mówi, że lepiej jak ja mówię do niej po niemiecku, bo ona się tak jak ty wstydzi po angielsku, bo ma zawiechy, a jak poszliśmy na drinki to jej się mordka angielska nie zamykała, no reszta towarzystwa już była tylko angielskojęzyczna i ona
@Elnath: pewnie inni kandydaci też nie są doskonali
Czujesz że dużo gadasz na tych zajęciach?
Najlepiej jak gadasz tak ty 60 procent a on 40, bo jak on 70 procent a ty 30 do tego dochodzi cisza na złapanie oddechu to czasem wyjdzie że ty ledwo 10 min na lekcje coś mówiłes z czego 2 to jest czytanie czegoś, serii jak masz tylko
Też miałem w robocie takiego gościa który zadawał pytania złożone z 5 słów w dwie sekundy xD czasem nawet ludzie co 5 lat tu robią go nie rozumieli, ale wiesz chłop się zastanowił przed
@Elnath:
- ucz się całych zdań
- jak się uczysz słówka to najlepiej z kontekstu, lub ułóż zdanie z użyciem nowego słownictwa
- układaj wypowiedzi, pisz je albo gadaj
@non-serviam Dzięki postaram się wdrożyć w