Aktywne Wpisy
theOstry +56
#kredythipoteczny #nieruchomosci #inwestowanie
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
methhod +89
Odstawiłem samochód w poniedziałek rano na wymianę oleju w skrzyni i silniku. Miał być na środę, tymczasem po kilku telefonach dziennie i nieodpisywaniu na SMSy dowiedziałem się właśnie, że teraz (w piątek o 14:00) jeszcze nie mogę przyjechać, bo chłop dopiero wlewa olej do skrzyni, a jeszcze do ogarnięcia ma silnik. Co ciekawe, wczoraj wieczorem mówił mi, że będą go zaraz robić XD
Samochód pięć dni stał na placu, a my w tym czasem z różowym do roboty spod miasta jeździliśmy uberem – lekką ręką 200 zł dziennie psu w dupę XD
#mechanikasamochodowa #motoryzacja #poznan #samchody
Czy ty nie konfabulujesz?
Jesteś jakiś spowolniony czy co?
gorzej niż oni nie zrobisz
Podawać adresu nie będę, bo raz, że jeszcze nie odebrałem, a dwa,
A spowolniony to ty musisz być
widziałem założenie tarczy na zardzewiałe piasty bez czyszczenia oczywiście biło jak diabli
pomijanie kilku śrub bo ciężko dostępne XD
ostatnio chciałem żeby przy okazji mi ręczny zrobił jak już oddaje do warsztatu to usłyszałem
U mnie też były podobne historie. Raz zostawiłem gruza na wymianę klocków i tarcz, to prawie dwa tygodnie
do tego oczywiście kobyłki bo wielu rzeczy na najazdach nie zrobisz
rzeczy typu klocki i tarcze ostatnio zrobiłem ze znajomym w jego aucie i oczywiście nie obyło się bez problemów (pierwszy raz) ale działa
@kikiton: Odpowiem ci jako mechanik. Jest na rynku za dużo marek, za dużo modeli samochodów. Za dużo dziwnych usterek i często robisz po kimś. Robota się przeciąga a każdy chce na teraz. Co prawda wymiany oleju, filtrów itp robimy od ręki więc tutaj to faktycznie przesada ale w tej
ten drucik taki na zacisku ta sprężynka ostatnio zajęła ponad 2h bo nie chciała wyjść mimo wieszania się na niej chłopa 110kg czy 120
ale chociaż wiadomo że tarcze są na czystej piaście i wszystko było wyczyszczone bo robisz sam