Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Bycie piękną jest super.

Już od dzieciństwa- wszystkie dzieci chciały się ze mną bawić. W każdej grupie rówieśniczej byłam lubiana i akceptowana za samą symetryczną twarz i proporcjonalną figurę.

W wieku nastoletnim jest trochę trudniej, kwestionowałam wszystko, miałam pryszcze na twarzy, ale koledzy nadal zachwyceni. Może podrywy mało subtelne, ale nadal czułam, że jestem w centrum uwagi. Ileż ja ciekawych rzeczy doświadczyłam, dzięki temu, że jestem ładna. Pierwsze miłości, beztroskie wyznania, zazdrość też, ale zawsze pojawiali się obrońcy, którzy nie dawali mi zrobić krzywdy.

Potem liceum i studia. Czas jak z bajki, a czułam się jak gwiazda Hollywood. To miłe gdy ludzie zaczepiają Cię na ulicy, chcą Cię poznać i przebywać w Twoim otoczeniu, a ich zainteresowanie tylko rośnie, gdy widzą, że masz do zaoferowania znacznie więcej niż urodę. Jak nie uda im się zdobyć numeru to chociaż zapytają czy zrobicie sobie wspólne zdjęcie którym potem chwalą się przed kolegami.

Lubiłam się też bawić w udawanie pustaka, słodkiej idiotki, a potem grzecznie wracałam na swoje studia medyczne i robiłam mądre rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kolejny aspekt - efekt halo. Wykładowca zawsze zakłada że umiesz więcej tylko dlatego, że dobrze wyglądasz.

W końcu dorosłość. Praca. Przy rekrutacji zawsze mam kilka punktów na plusie i wpychają mnie na stanowiska reprezentacyjne. To mi bardzo pomaga że jestem ładna. Bo jak przyciągam wyglądem to chcą wiedzieć czy czymś jeszcze zabłysnę i zatrzymam. A co nieco umiem i wiem.

No i przyjdzie w końcu czas na starość. Nie boję się jej. Zawsze będę ładna. Nawet jako babcia, będę tą babcią z klasą za którą obejrzy się każdy dziadek ;) Że zmarszczkami, ale wciąż piękna buzia.

Cieszę się że jestem piękna. Musiałam to gdzieś powiedzieć.

#oswiadczenie #rozowepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach