Póki co wszystko idzie zgodnie z planem. Zysk na poziomie około 30%
Wychodzi na to że udało się kupić na lokalnym dołku, niemal w najlepszym momencie. Sentyment wtedy był bardzo zły i większość niemal w panice sprzedawała zamiast kupować. Przyczynami tego były między innymi: -Amerykańska komisja papierów wartościowych chciała uznać #eth za papiery wartościowe, a nie za towar, co by praktycznie oznaczało koniec wymian ETH na giełdach jak Binance -Negatywne nastawienie Joe Bidena do rynku krypto -Eksperci dawali 8% szans na zatwierdzenie spotowych ETF na ETH (spot ETF oznacza że zwykły Kowalski może kupić u swojego brokera ETH jako aktywa do swojego portfela inwestycyjnego
Dwa tygodnie później: -SEC wycofuje się z prześladowania rynku krypto -Szansa na spot ETF wzrosła do 75% -Joe Biden zmienia nastawienie do krypto bo zaczęło spadać mu przez to poparcie- około 20% dorosłych Amerykanów posiada kryptowaluty więc całkiem pokaźny elektorat
Czyli podsumowując: kiedy każdy mówi żeby sprzedawać-kupuj :)
Pod poprzednim wpisem były komentarze że skoda ze nie byłem taki chętny na kupowanie jak był po 1 k USD. No fakt. Mogłem też kupić jak był po 10 centów, ale nie kupiłem. #kryptowaluty #krypto #etherum
Odnośnie ostatniego wpisu #ethza100k
https://www.wykop.pl/wpis/76094637
Póki co wszystko idzie zgodnie z planem. Zysk na poziomie około 30%
Wychodzi na to że udało się kupić na lokalnym dołku, niemal w najlepszym momencie. Sentyment wtedy był bardzo zły i większość niemal w panice sprzedawała zamiast kupować. Przyczynami tego były między innymi:
-Amerykańska komisja papierów wartościowych chciała uznać #eth za papiery wartościowe, a nie za towar, co by praktycznie oznaczało koniec wymian ETH na giełdach jak Binance
-Negatywne nastawienie Joe Bidena do rynku krypto
-Eksperci dawali 8% szans na zatwierdzenie spotowych ETF na ETH (spot ETF oznacza że zwykły Kowalski może kupić u swojego brokera ETH jako aktywa do swojego portfela inwestycyjnego
Dwa tygodnie później:
-SEC wycofuje się z prześladowania rynku krypto
-Szansa na spot ETF wzrosła do 75%
-Joe Biden zmienia nastawienie do krypto bo zaczęło spadać mu przez to poparcie- około 20% dorosłych Amerykanów posiada kryptowaluty więc całkiem pokaźny elektorat
Czyli podsumowując: kiedy każdy mówi żeby sprzedawać-kupuj :)
Pod poprzednim wpisem były komentarze że skoda ze nie byłem taki chętny na kupowanie jak był po 1 k USD. No fakt. Mogłem też kupić jak był po 10 centów, ale nie kupiłem.
#kryptowaluty #krypto #etherum
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz