Aktywne Wpisy
P4ncak3 +143
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +256

Z tym znaniem swojego miejsca w szeregu to ma swoje wady i zalety- z jednej strony czasem trzeba przytemperowac awanturujacego sie pijanego chama ale z drugiej dziala to jak tresura na uzdolnione
źródło: temp_file5453728376057152992
PobierzA ten cytat to już kombo. Nigdy nie rozumiem debili, co byli Bonapartystami xD Dla Napoleona Polacy to było tylko chętne do.walki wojsko i to takie, którego nieszkoda puścić na śmierć, a będą walczyć do końca.
A ci debile do dziś się zastanawiają, czy Napoleon jakby wygrał z Rosją, to by nam państwo stworzył, skoro wiadomo, że by tak nie zrobił xD
@Kopyto96: Skąd ten powszechny stereotyp o jakiejś "pruskiej" szkole? W innych krajach wygląda to jakoś zupełnie inaczej? W USA dzieci na baczność recutują w szkole przed flagą, że są jej lojalne fladze i że naród przed jednym bogiem.
@daunowix: Znaczy amerykanie wzorowali się na Prusach?
@swiadomy_anakolut: Nie amerykanie. Wszyscy. System szkolnictwa w takiej postaci jakiej dzisiaj istnieje w prawie każdym kraju został wzięty w pruskiego systemu szkolnictwa z XIX w
Komentarz usunięty przez autora
W polskiej szkole jakie uczeń