Wpis z mikrobloga

Trzeba być skrajnym frajerem żeby teraz brać udział w zbiórkach na uciśnionych przedsiębiorców z marywilskiej. Jest coś takiego jak ubezpieczenie, każdy zasrany pawilon powinien je mieć. Nie miałeś ubezpieczenia? To zapraszamy po kredyt albo na won na etat.

Jak mnie w-----a te żebractwo internetowe.

#marywilska #warszawa
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie miałeś ubezpieczenia? To zapraszamy po kredyt albo na won na etat.

@Notabene: A teraz powiedz to samo rolnikom.

Tylko ze oni nie musza zbierac na zbiorkach. Zawsze kapitan panstwo da. Ubezpieczac sie nie trzeba.

P.S. Tylko ze jak to powiesz to licz sie z niespotykanym hejtem.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99

Ale ja to k---a wiem i im jestem starszy tym bardziej mnie to w-----a, bo dbam o to co mam i zawsze wszystko co posiadam jest ubezpieczone w full pakiecie, od 13 lat płace prywatne ubezpieczenie, place miesiąc w miesiąc 300 zł, warunki mam zajebiście dobre, jak zdechnę to rodzina dostanie za mnie pół bańki.

A frajery będą sponsorować nowe biznesy i zatowarowania sklepów ludziom, którzy nie potrafili zadbać o
  • Odpowiedz
@Notabene: Ale la sie w pelni z Toba zgadzam. Jak mi chata splonie/zaleje sie to jak nie mam ubezpieczenia to jestem w czarnej dupie.

Ale mimo wszystko - nie mam nic do tych co se jakies zbiorki robia. Bo tam placa ci ktory chca zaplacic. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Mojej (jak i pewno Twojej) kasy nie dostana.

Tymczasem rolnicy... (ale o tym to niedobra wspominac)
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99

Rolnicy są potrzebni, ale nie w takiej formie jak to wygląda teraz. Powinno to zostać ucywilizowane, ozusowane z normalnym podatkiem i bez żadnych k---a ulg na diesla. Mam w rodzinie rolnika, idź z nimi w c--j
  • Odpowiedz
@Notabene: Wszyscy sa potrzebni. Kazda praca jest wazna. Wyobraz sobie ze przez miesiac nie jezdzi po Twoim osiedlu smieciarka...

Doplaty do diesla to jedno z wielu (jk i za to ze pole jest pod gorke :P). Ale odszkodowania za:
-slonce
  • Odpowiedz
A teraz powiedz to samo rolnikom.

@gorzki99: rolników nie chcieli ubezpieczać w tym roku od przymrozków, nie wiem czy wszędzie ale generalnie chyba to było nieopłacalne dla ubezpieczyciela ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
rolników nie chcieli ubezpieczać w tym roku od przymrozków, nie wiem czy wszędzie ale generalnie chyba to było nieopłacalne dla ubezpieczyciela ¯\(ツ)/¯

@woskrosenie: Spoko wiec dlaczgo kapitan panstwo nie dziala?

Potrafi wymusic obowiazkowe OC za pojazd ale nie potrafi wymusic obowiazkowych ubezpieczen?

Chyba jednak nadal jest taniej doplacac do ubezpieczen nic placic odszkodowania za nieubezpieczone rzeczy?
  • Odpowiedz
@Notabene: te wszystkie zbiórki to jedna wielka patologia - spali się komuś mieszkanie, a tu okazuje się nie było ubezpieczenia, bo szkoła było 500 zł na rok zapłacić, ale na p-------y już wystarczyło. Albo ludziom się kominy w domach palą bo szkoda wydać 300 zł na kominiarza aby wyczyścił. A później lament ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@gorzki99 c---a ci da k---a ile razy trzeba tlumaczyć ze nigdy nikt nie dostał rekompensat. To że przed wyborami rzucają 500zl do ha to żadne rekompensaty, to tak jakby na tej marywilskiej nie dostali kasy z ubezpieczenia i zamiast 150 baniek czy ile tam hala byla ubezpieczona, dostali 200k
..
W rolnictwie ubezpieczenia są p------e bo system jest państwowy na podstawie państwowych ustaw i ustaleń, zboza łatwo i tanio ubezpieczyć, upraw
  • Odpowiedz
zboza łatwo i tanio ubezpieczyć, upraw owoców kolejny raz się nie dało. Ludzie stracili miliony a dostaną kredyt i jakąś jałmużne

@siodemkaxx: Rumianku sie napij, melisy, Popros kogos o masaz na uspokojenie. Bo szczekasz nawet nie czytajac co sie wczesneij napisalo. jak sie juz uspokoisz t przeczytaj raz jeszcze:

Spoko wiec dlaczgo kapitan panstwo nie dziala?

Potrafi wymusic obowiazkowe OC za pojazd ale nie potrafi wymusic
  • Odpowiedz
nawet jak masz ubezpieczenie to jesteś w czarnej dupie, tylko ludzie na wypoku mają zbyt niskie iq żeby to zrozumieć

@Ligniperdus: A to ciekawe. Bo jak mnie babka z gory zalala na poprzednim mieszkaniu to odnowiem sufit i jeszcze bylem dosc fajnie do przodu - z ubezpieczenia.
  • Odpowiedz
@Ligniperdus: Nie wiem - ale wiem jak dzialaja ubezpieczenia. Zazwyczaj wyglada to tak ze placisz i nie korzystasz (na szczescie). I dlatego jak przyjdzie ze ktos musi skorzystac to dostaje.

Nie jestem wrozbita maciejem. Nie wiem co robi inni ludzie. Ja na ubezpieczeniu wyszedlem do przodu. Odnowilem sufit taniej niz wycenili i dostalem. Oczywiscie i pelna zgoda ze ubezpieczealnie leca w uja - nie sa caritasem. Po prostu trzeba czytac
  • Odpowiedz
@Notabene: mam podobne podejście. Poza tym jeśli Januszowi nie chciało się ubezpieczyć towaru wartego paręset klocków, to aż boje się myśleć z czym doczynienia mieli pracownicy
  • Odpowiedz
  • 1
@gorzki99 Powiedz mi w końcu ile to państwo DAJE tym rolnikom?
I poeiwdz mi dlaczego mam to samo mówić do handlarzy chińskimi gaciami (sektor usług) i do rolników (sektor gospodarczy) czyli strategiczny?
  • Odpowiedz
@Notabene: spoko, tylko czy ja jedyny ubezpieczalnie kojarze z tego ze zanizaja albo odmawiaja wypłaty na każdy możliwy sposob? oni nie sa by Ci pomoc, nie biora od Ciebie tysiac pln rocznie by wyplacic Ci 100 tysiecy, oni chca tysiac pln rocznie i potem uznac ze nalezy Ci sie 2 tysiace ze stu albo i nic bo jakis kruczek.
  • Odpowiedz