Aktywne Wpisy
Maurelius +463
Polak nie wierzy. Polak wierzy, że 4-dniowy tydzień pracy zawali gospodarkę, licytuje się z innymi przedstawicielami swojej robotniczej klasy społecznej kto ma większy z-------l w życiu i prześciga się z innymi w lizaniu butów wiecznie poszkodowanym pciembiorcom.
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
makamele +26
Rozwala mnie to jak millenialsom ciezko przyznac, ze mieli latwiej w budowaniu majatku od GenZ
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych
Muszę mieć w pamięci, że każdy a-----l to trucizna, tylko w niektórych przypadkach ładniej opakowana niż w pozostałych.
#alkoholizm
@meltdown: Wszystko jest trucizna i nic nie jet trucizna.
Woda to pierwiastek zycia prawda? Bez wody ne ma zycia. No ale...
@gorzki99: nie rozumiem porównania. O ile wlewanie w siebie wody jest niezbędne, to wlewanie etanolu...
Chcialem Ci napisac jednym zdaniem ale jakbys sie zastosowal to mialbym sprawe w sadzie - wiec opisze sytuacje:
W USA na jakims pikniku radiowym wpadli na "wspanialy" pomysl. Konkurs. Kto wypije wiecej wody wygrywa plejaka. I jakas babka se postanowila ze wygra dla dzieciaka plejaka. Na antene dzwonila pielegniarka z ostrzezeniem
Dla osoby z moją historią i konstrukcją jednak nie ma czegoś takiego, jak picie kontrolowane, picie w małych ilościach.
@meltdown: Mysle ze i lekarze i francuzi moga sie z Toba niezgodzic (chodzi o wino :P)
Za duzo alko jak i za duzo wody i robisz logouta z tego swiata.
@gorzki99: https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-robert-rutkowski-chcialbym-popsuc-humor-milosnikom-wina,nId,6476662#ref
@gorzki99: co za bzdury xD
@slapdash:
"Paracelsus badał wiele substancji chemicznych pod kątem wykorzystania ich jako leki. Badał też ich właściwości trujące, można go więc uznawać także za ojca toksykologii. Jest autorem słynnej wypowiedzi: Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja jest trucizną (łac. Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum). Dzięki temu stwierdzeniu jest uważany za