Aktywne Wpisy
![WykopX](https://wykop.pl/cdn/c0834752/8392eda7e649f71041fa56213437c4b61fc8946eb840ffe684fdec86852d0b4d,q60.gif)
WykopX +1938
Majtczaki pozywają wykop.pl na 1,5 miliona zlotych oraz oczekują ujawnienia "wszystkich numerów IP osób i danych osób logujących się na portalu, które ujawniały i udostępniały zdjęcia, które nie zostały opublikowane".
Nie wiem jak można udostępnić zdjecia, które nie zostaly opublikowane. No ale wszyscy wiemy, że zostaly opublikowane ( ͡º ͜ʖ͡º)...przez fotografa, który je robił.
- 500 000 zł od wykopu zadośćuczynienia dla żony Majtczaka
- 1 000 000 zł (milion zł) od
Nie wiem jak można udostępnić zdjecia, które nie zostaly opublikowane. No ale wszyscy wiemy, że zostaly opublikowane ( ͡º ͜ʖ͡º)...przez fotografa, który je robił.
- 500 000 zł od wykopu zadośćuczynienia dla żony Majtczaka
- 1 000 000 zł (milion zł) od
![WykopX - Majtczaki pozywają wykop.pl na 1,5 miliona zlotych oraz oczekują ujawnienia ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/5e1b3e85ce2ab18d991bc3ce889ca4e3adab4674b9c13982f4a64f6f53c19bee,w150.jpg)
źródło: temp_file3696014398011129698
Pobierz![PSY_DELIC](https://wykop.pl/cdn/c3397992/PSY_DELIC_zQ7d97QvwY,q60.jpg)
PSY_DELIC +113
![PSY_DELIC - Jak oceniacie salę szkoleniowa w willi multimilonerow?
Dla mnie ciężki r...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/bd723466eb5d22c083eb1f89004f9a0d7f441eea54417489841fef7a0675b3f0,w150.jpg?author=PSY_DELIC&auth=5af1818230ee86430f05afc2fbde923b)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Test 1 z #sousvide.
Ok, zrobiłem mniej więcej tak jak pisał @Lrrr,
1. Zrobiłem Pierś ze skórą.
2. Pierś lekko rozpłaszczyłem tłuczkiem(garb), grubość wyszła 3cm.
3. Obficie z góry posypałem solą i pieprzem, tak aby równomiernie była na całej piersi.
4. Wrzuciłem do lodówki
5. Około po 2h wrzuciłem do wora.
6. Wlałem wodę do pojemnika i nastawiłem 65 stopni, na 70 minut.
7. Po uzyskaniu temperatury wrzuciłem worki z mięsem.
8. Po 70 minutach, wyjąłem i sprawdziłem jak smak i tekstura.
9. Bardzo soczyste mięso, tekstura delikatna, ale nie jakaś jedwabista(widać rozwarstwienia), soli i pieprzu w sam raz.
10. Wykończyć postanowiłem na optigrillu.Dlaczego w optrigrullu? Bo na patelni przy dużej temperaturze, skóra by się zrolowała i by jej nie było. Dociśnięty optigrill trzyma skórę na miejscu i fajnie skóra się przypieka.
Optigrill ustawiłem na najwyższej możliwej temperaturze. Wrzuciłem mięso i po 1.5 minuty, otworzyłem optigrilla, przesunąłem mięso i znowu 1.5 minuty. Co daje 3 minuty w optigrillu.
11. Soczystość ta sama, tekstura ta sama(na pewno straciło kilka procent, ale jest to dla mnie niewyczuwalne)
12. Podsumowując, pierwszy test z SV na plus, ale następnym razem chyba potrzymam 60 minut(przy grubości 3 cm), aby tekstura była lepsza (bardziej gładka).
13. Proszę o krytykę bardziej doświadczonych z SV, co robię źle lub co mogę poprawić. Krytyka/Tipy mile widziane.
źródło: 6
Pobierzźródło: 8
Pobierzźródło: 10
Pobierzźródło: 10a
Pobierz@WykopowyGeodeta: jak chcesz zmienić teksturę to zjedź z temperaturą do 60. Ewentualnie do solanki możesz wrzucić (szukaj equilibrium brine). Opcji masz dość sporo, ale sprawdziłbym też czy cie cyrkulator nie oszukał na temperaturze bo wygląda mi na trochę więcej niż 65 ale to ciężko ocenić bo
Dzięki za porady.