Wpis z mikrobloga

Łolaboga, ktoś mnie zawołał i odkryłem, że trwa debata na temat mojej pozycji w Coca Coli z czerwca 2021 XD

Dwie uwagi:

1. pozycja sobie siedzi i ma się dobrze, horyzont jest na 2031

2. nie, zysk nie wynosi na teraz 6% XD

Dla mnie to świetny przykład jak kurnikowcy totalnie nie rozumieją innych rzeczy niż kurniki pod najem. Przerasta no.

Zawołam zgodnie z obietnicą w 2031. Zobaczymy czy więcej będzie warta moja CC czy kurnik w Sosnowcu.

#gielda #nieruchomosci #cocacola
  • 24
  • Odpowiedz
@najbardziej-lysy i tak kończy rozmowa z wykopkami o finansach. 80% osób traci na giełdzie a tu proszę akurat mamy wykopkami który robi easy 30% rocznie i akurat nie chce pokazać pozycji, cóż za przypadek xd już nie odpisuj bo mi się nie chce
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl:

jak ktoś kupuje mieszkanie dla siebie to nie ma ani zysku z najmu

Jarek kupił mieszkanie i w nim mieszka.
Mati kupił dokładnie takie same mieszkanie i go wynajmuje Ukraińcom za 3000pln, jednocześnie sam wynajmuje dokładnie takie same mieszkanie w pionie od somsiada za 3000pln.

Mati ma zysk z wynajmu, Jarek nie ma zysku z wynajmu, jprd. już wiem czemu źle ci idzie na giełdzie ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: nie jesteś w stanie powiedzieć co wywnioskujesz z moich otwartych pozycji, to po co mam ci je udostępniać?
Nie wiesz nawet, że w obliczaniu zysku uwzględnia się nie tylko otwarte pozycję xD
Własne mieszkanie ci też zysku nie daje z wynajmu, nazywasz screen z apki ibkr "wykresem z googla", o czym z tobą rozmawiać?
  • Odpowiedz