Aktywne Wpisy

Ej, czy tylko ja trochę nie rozumiem tej afery o KPO? Bo widzę, że ludzie się oburzają, że firmy z branży restauracyjno-hotelarskiej (HoReCa) dostały kasę na rzeczy, cóż, restauracyjno-hotelarskie. Jakich innowacji się tu spodziewaliście? Pani Basia z pierogarni obok pierogów miała lepić szczepionki mRNA? Pan Zbigniew, właściciel pensjonatu, miał w recepcji postawić klaster do trenowania LLM-ów obsługiwany przez kucharkę i dozorcę?
No niestety, szczyt "innowacji" w restauracji to może być założenie fotowoltaiki, a
No niestety, szczyt "innowacji" w restauracji to może być założenie fotowoltaiki, a

paluszki_rybne +917
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

robię sobie darmowy kurs na laraveldaily i mam problem bo używam dockera, wsl2, sail, ubuntu, windows11 i po migracji moja baza danych sqlite jest pusta a pisze że wszystko zostało utworzone. co może być nie tak?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Na pewno używasz sqlite plikowej a nie postawiło ci serwera mysql gdzieś w tle?
w .env sprawdzałeś? Artisanem próbowałeś się połączyć?
@tos-1_buratino: ✔ Container qwert-mysql-1 Created
to oznacza że postawiło? pytam bo dopiero się uczę i nigdzie nie ma pomocy...
to znaczy, że ci utworzyło mysql a w configu env próbujesz użyć sqlite
przestaw sobie w .env na mysql
@massejferguson:
@Nexiu: no przecież mam sqlite i po migracji baza jest pusta a jak mam MySQL to po migracji baza jest pelna
@massejferguson: a skąd wiesz, że jest pusta? sqlite przechowuje bazę w pliku, domyślna lokalizacja to
database/database.sqlite. Masz tam w ogóle taki plik? Jak nie to wykonajtouch database/database.sqlitei jeszcze raz uruchom migracje.@WpiszSwojLogin: działa