Aktywne Wpisy
hdeck +285
Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejsca parkingowego, tak nakombinowała, że uszkodziła chłopu stojącą prawidłowo beemkę. Co zrobiła baba? No oczywiście, że taktycznie spi******ła nie zostawiając notki. Przecież co się ma mąż denerwować czy krzyczeć. Zarysowanie, to się zrzuci na jakiegoś frajera i będzie spokój na chacie.
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
derVerlorene +174
Bo my Polacy lubimy wysokie ceny ( ͡º ͜ʖ͡º), jak za tanio to się nie opłaca, bo nie pokaże, że mnie stać.
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
#nieruchomosci
@thorgoth: Nieaktualne: https://twitter.com/BM_PekaoAnalizy/status/1752694385077277054
Jesteśmy w topce umieralności/kurczenia się kraju na świecie. Nawet nie porównuj nas do Francji. Francja bez migrantów ma dużo większą dzietność niż Polska
Powtarzasz korwinizmy. Tam gdzie jest ciepło np Afryka/Bangladesz nie trzeba mieć mieszkania żeby przeżyć. Nasz klimat nigdy taki nie był i nie będzie - powinniśmy się porównywać do północy USA/Francji lub Danii. Nasza dzietność przez ceny mieszkań,
https://fr.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9mographie_de_la_France
Swoją drogą czuje opary absurdu gdy ktoś argumentuje na zasadzie "największe problemy z demografią na świecie są tam gdzie jest najlepsza sytuacja mieszkaniowa, więc aby poprawić demografie powinniśmy poprawić sytuacje mieszkaniową".
@dzem_z_rzodkiewki: W południowej połowie USA domy nie mają nawet ogrzewania więc powinniśmy się porównywać do Kanady, Litwy, Łotwy - i wypadamy baardzo podobnie.
Nie wiem czy to jest korwinizm ale nie lubie gwałcić logiki.
W żadnym kraju w historii wszechświata poprawienie sytuacji mieszkaniowej nie poprawiło dzietności. Skąd przekonanie że ojczyzna husarii będzie tym
Jakaś dziwna matematyka widzę
1.7 to nie jest około 1.3
Ciekawostka. Polki
Daję plusa ale poprawiam dla Ciebie tagi. Zamiast tag nieruchomosci, to powinien być #polska i #demografia
@thorgoth
@thorgoth: Nie ma tam tego co podałeś. Wyliczyć też się prosto zwyczajnie nie da z takim podziałem jak obcy ojciec lub obca matka. Powtarzam, skąd ci się wzięło 1.3 i 2.2? Jak wygląda formuła wyliczeń?
Niezły #chlopskirozum xDD
@tomtom666: Masz inne dane? @thorgoth nie i wrzuca jedynie losowe strony, z których nie wynika to co twierdzi, że wynika.
Fakt nr 1: we wszystkich krajach z dobrą sytuacją mieszkaniową jest FATALNA dzietność. Chyba nikt tego nie podważa
Fakt nr 2: we wszystkich krajach z fatalną sytuacją mieszkaniową jest znakomita dzietność, prawdę mówiąc nawet w slumsach z blachy falistej dzietność jest znakomita
Fakt nr 3: nigdy i nigdzie poprawa sytuacji mieszkaniowej nie poprawiła dzietności nawet o 0,00000000000001%
Żeby z tych faktów implikować wniosek "dzieci się nie rodzo bo mieszkania drogie"
@panczekolady: jakie dane, zwracam uwagę na FAKT, że wg oficjalnych statystyk znakomita część muzułmanów i ogólnie osób z dziwną karnacją to rodowici Francuzi. Dlatego statystyki dzietności "rodowitych" można sobie w buty wsadzić. Nikt pewnie nie wie, jakie dokładnie są statystyki wg rasy, bo robienie takich to "rasizm", ale dzietność białych kobiet na pewno jest tam dużo niższa, niż "rodowitych".