Aktywne Wpisy
Fennrir +240
dddobranoc +167
Zbierzmy w całość kto tam robił loterie aby CBŚP nic nie umknęło bo zapisy i strony loteryjne znikają. Większość robiła po kilka loterii.
1) Terenwizja
2) Stradale
3) Adam Kornacki
4) Malczyńscy
1) Terenwizja
2) Stradale
3) Adam Kornacki
4) Malczyńscy
Tak więc tak nas widzą. W razie wojny trzeba po prostu mężczyzn, których jedyną rolą będzie przyjęcie kulki i śmierć .A Wy debatujecie czy na szkoleniach wojskowych będzie nauka obsługi broni czy dronów xD
Otóż nie. Ćwiczenia wojskowe to tylko formalność aby państwo nie wyglądało na całkiem barbarzyńskie wysyłając ludzi z ulicy na front. Będą wysyłać "po przeszkoleniu i po przysiędze", humanitarnie.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko #wojna #polska #bekazpodludzi #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn
sam mam ubaw po pachy jak slucham czego niby powinni ludzi uczyc na tych szkoleniach bo trzeba umiec sie bronic itp itd ludzie nie wiedza co pisza, a moze zaraz po maturach a moze w czasie wakacji xDD liczy sie ze podpiszesz papier i ich gowno reszta obchodzi
@maras_zaraz_go_udusisz: RTS na żywo ¯\(ツ)/¯
Kiedys tez facet byl miesem armatnim ale przynajmniej czegos sie wymagalo od kobiet
Art. 144. [Uchylanie się od odbywania służby wojskowej]
§ 1. Kto, będąc powołanym do pełnienia czynnej służby wojskowej, nie zgłasza się do odbywania tej służby w określonym terminie i miejscu,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. W wypadku mniejszej
@Niebieski40: a może ani tu i ani tu? Lepiej być żywym niż martwym.
Ja wiem na pewno jedno: że jak stracę poczucie podmiotowości i możliwość decydowania o sobie to będzie dla mnie równoznaczne
Moim zdaniem dzisiaj jest wogole o wiele trudniej tak sie ukryc bo musialbys sie wyzbyc wszystkich udogodnien co juz jest trudne w dzisiejszych czasach, plus pewnie potrzebowaloby sie osobe do wspolpracy ktora jest czysta pod tym wzgledem.
pomysl o tym w ten sposob ze binladena namierzyli w totalnie dzikim kraju a co dopiero jakiegos szaraka ktory wystawia sie
@maras_zaraz_go_udusisz: a teraz wyobraź sobie sytuację, ze jedno Państwo się wyłamuje (np Austria) mówi zdecydowanie, ze nie wyda Ukraińców do swojego kraju jako mięso armatnie - przecież połowa tych ludzi się tam przeprowadzi z całej Europy i będzie wspierać ich gospodarkę a nie np
Edit:
bardziej mi chodzilo o to ze dla nich jest to mniejsza bariera psychiczna tak wyjechac bo nie ma jasno okrslonych przepisow o ekstradycj, a my odrazu wiemy jak to dziala.
Np ta Austria nie jest prawnie zobligowana do tego ale pod naciskami pewnie moze ulegac w tą bądź w drugą strone. Ale
@G06DbT: ale wiesz, że Ty też kiedyś będziesz martwy? Wg mnie jednak lepiej być martwym, niż martwym obsrańcem.
@canismajoris231: jako nielubiany imigrant w obcym kraju z metką tego, który uciekł z własnego domu. Czyli najważniejszą wartością w życiu jest się nażreć i leżeć w wygodnym łóżeczku?
@BennyLava: kocham ten s---------y "argument", dalej nakręcajmy drenaż mózgów, wielga bolzga wytrzyma xD Na co czeka? No nie wiem, k---a może jego centrum życiowe wylosowało się akurat w tym k--------u?