Wpis z mikrobloga

Develia kolejnym deweloperem, który robi ofertę pod mieszkanie #nastart. Zapłać teraz 20%, a resztę w październiku, po starcie rządowego programu. Jak nie dostaniesz kredytu w programie, możesz wycofać się bez dodatkowych kosztów. Ależ w PZFD będą miny, jak Lewica, PL2050 i ktoś jeszcze to uwali (uważam to za mało prawdopodobne, ale kilka % daję temu scenariuszowi).

https://develia.pl/pl/mieszkanie-na-start/

#nieruchomosci #polityka
Jankowalski715 - Develia kolejnym deweloperem, który robi ofertę pod mieszkanie #naSt...

źródło: develia

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jankowalski715: ja mam ponad 40 lat i jak czytam, że lewica daje szansę temu społeczeństwu to przypominam sobie jak za komuny stałem w mięsnym z ojcem za szynką i jak przyszła nasza kolej to mogliśmy kupić tylko ocet. Nie jestem za dopłatami ale jak słyszę, że obrońcą dobrobytu kraju jest lewica to przypominają mie się czasy komuny.
  • Odpowiedz
@Jankowalski715: Jestem pewien, że PiS będzie ZA w razie jakichkolwiek wątpliwości co do poparcia przez koalicjantów. Może i by chcieli być antyrządowi ale też mają mieszkania i kolegów w deweloperce
  • Odpowiedz
Jestem pewien, że PiS będzie ZA w razie jakichkolwiek wątpliwości co do poparcia przez koalicjantów. Może i by chcieli być antyrządowi ale też mają mieszkania i kolegów w deweloperce

@olewales: tylko kredyt 0% stopuje projekt 2%. A Wg. PIS projekt 2% był lepszy niż 0% także nie wiem czy będą chcieli stopować swój poprzedni projekt. A jak nie wejdzie 0% to w 2025 wejdzie na nowo BK2%.
  • Odpowiedz
ze strony pisu nie ma żadnej krytyki w stronę kredytu 0 więc możliwe że nawet go poprą

@zeszyt-w-kratke: były. Buda najpierw zachwalał 0% a później w wywiadach mówił, że BK2% jest lepsza itd. Także tego. Mogą nawet nie zagłosować aby Tusk nie zrobił 100 ustaw.
  • Odpowiedz