Wpis z mikrobloga

uwalenia CPK

@eduardo-garcia: to kiedy wjeżdżają silne buldożery Tuska na plac budow... a nie, czekaj... nie ma żadnego placu budowy, nie ma nic do uwalenia, bo nic nie powstało. Nic, poza komisjami do wyprowadzania kasy państwowej przez pisowców.

uwalenia elektrowni
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty:

Uwaga! Sensacja! Łamiąca wiadomość! Okazuje się, iż budowa infrastruktury, w odróżnieniu od budowy ludzika z kasztanów poprzedzona jest ogromem prac planistyczno-legislacyjnych. Szok, niedowierzanie, pełne zadziwienie.

Co tam piszesz o kłamstwach i manipulacjach, ptysiaku?
  • Odpowiedz
ogromem prac planistyczno-legislacyjnych.

@eduardo-garcia: i gdzie te plany i legislacje? Czekam na linki.

Zanim zrobisz kolejnego fikołka - wszystkie takie dokumenty są publicznie dostępne jak przypadku chociażby przetargu na
  • Odpowiedz
  • 1
@gandalf_rzulty wiesz co nie powstało? Audyty którymi Dobek chciał się zasłaniać. Pewnie nie znaleźli żadnego audytora który by się zgodził z tezą, że CPK jest niepotrzebne.

Papierologia związana z takimi inwestycjami jest ogromna, a szczególnie przy tak wielkiej inwestycji. Mówienie, że nic nie zostało w temacie zrobione to zwykle kłamstwo lub debilizm.
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Typie k---a chcę tylko jedno p--------e zestawienie podwykonawców i przetarg na CPK.

Nie wiesz czemu tego tak bardzo chcę?

Bo jestem przekonany na 99%, że te spółki, które brały w tym udział to koledzy pisowców lub same spółki należące do pisowców.
Każdy jeden biznes k---y pisowskie chciały najpierw POZORNIE upaństwowić tylko po to by państwowe pieniądze rozdać po prywatnych swoich spółkach, tak jak to robiła Brudna Pała Obsrajtek. Już nie raz k---y
  • Odpowiedz