Wpis z mikrobloga

• 2
@adreno420 jedną z podstawowych rzeczy, jakiej uczy terapeutą, to dbania o potrzeby. Także na pewno nie będzie niczego rozdrapywał, jeżeli Ty tego nie będziesz chciał. Płacz? Ja płakałem wielokrotnie i mi to mega pomagało.
  • Odpowiedz
@TheOneWhoKnocks: Już nie muszę nigdzie składać papierów. Ale nawet gdyby to dostałbym się bez problemu na medycynę:) Znam środowisko i spotkanie inteligentnego psychiatry to poważny problem, z terapeutami też nie jest zbyt dobrze ale odsetek ten jest większy. Zanim zaczniesz stosować logikę warto uzupełnić dane wejściowe.
  • Odpowiedz
@Marek_Tempe sam potwierdziles to co powiedziałem.

Nic nie poradzę że wolę rozmawiać z kimś kto zdał ładnie mature z fizyki chemii i biologii oraz przeszedł trudne studia anizeli z osobą która zdała tylko biologię na podstawie i miał łatwe studia
Te pajace (psycholodzy) wszędzie dopatrują się psychopatów xDDD

A co do twojego pojscia na studia czy nie to chodziło mi tylko o statystykę. W dupie mam to co mogłeś ale nie
  • Odpowiedz
@Marek_Tempe a ja dalej uważam, że to Ty źle radzisz jak już płacić to statystycznie mądrzejszym ludziom czyli lepiej pójść do psychiatry.
Jeżeli ten mu nie pomógł to nich pójdzie to innego (psychiatry)
  • Odpowiedz
@TheOneWhoKnocks są psychiatrzy którzy przeprowadzają psychoterapię (mają też uprawnienia)
Myślę że do nich warto kierować swoj czas i pieniądze
Do tych ameb umysłowych po psychologii (tylko) nie idź, strata czasu
  • Odpowiedz
Psychologię studiują wszyscy. Psychiatrię natomiast ludzie którzy potrafią logicznie myśleć

To jest ogromna różnica

@TheOneWhoKnocks: ale potrafisz czytać ze zrozumieniem i wiesz, że on napisał o psychoterapeucie, a nie o psychologu, o którym ty zacząłeś pisać, prawda? i wiesz, że psycholog nie prowadzi terapii, prawda? sporo wiedzy przed tobą jeszcze do połknięcia:).

i skoro tak się powołujesz na te statystyki, to z pewnością mógłbyś nam je przywołać? link, tytuł, cokolwiek?
  • Odpowiedz
@Castellano chodzi mi o to że te j----e uprawnienia do prowadzenia psychiterapi możesz uzyskać po zapłaceniu pewnej kwoty.
Stopień trudności jest niepomiernie inny od przebrnięcia przez studia medyczne
Próbuję Ci tutaj pomoc, a Ty nawet nie chcesz mnie zrozumieć
Ja to biorę na logikę

Jak pytam kogoś o poradę to tego kto coś faktycznie osiągnął doświadczył
Bo jest większe prawdopodobieństwo że doradzi dobrze
  • Odpowiedz