@Castellano na podstawie statystyk. Psychologię studiują wszyscy. Psychiatrię natomiast ludzie którzy potrafią logicznie myśleć To jest ogromna różnica
@adreno420 to równie dobrze sam sobie możesz pomóc, tutaj tylko chłopski zdrowy rozsądek moim zdaniem i więcej zadbania o zdrowy sen odżywianie i mniej wyścigu szczurów
@adreno420 jedną z podstawowych rzeczy, jakiej uczy terapeutą, to dbania o potrzeby. Także na pewno nie będzie niczego rozdrapywał, jeżeli Ty tego nie będziesz chciał. Płacz? Ja płakałem wielokrotnie i mi to mega pomagało.
@TheOneWhoKnocks: Już nie muszę nigdzie składać papierów. Ale nawet gdyby to dostałbym się bez problemu na medycynę:) Znam środowisko i spotkanie inteligentnego psychiatry to poważny problem, z terapeutami też nie jest zbyt dobrze ale odsetek ten jest większy. Zanim zaczniesz stosować logikę warto uzupełnić dane wejściowe.
@Marek_Tempe sam potwierdziles to co powiedziałem.
Nic nie poradzę że wolę rozmawiać z kimś kto zdał ładnie mature z fizyki chemii i biologii oraz przeszedł trudne studia anizeli z osobą która zdała tylko biologię na podstawie i miał łatwe studia Te pajace (psycholodzy) wszędzie dopatrują się psychopatów xDDD
A co do twojego pojscia na studia czy nie to chodziło mi tylko o statystykę. W dupie mam to co mogłeś ale nie
@Marek_Tempe a ja dalej uważam, że to Ty źle radzisz jak już płacić to statystycznie mądrzejszym ludziom czyli lepiej pójść do psychiatry. Jeżeli ten mu nie pomógł to nich pójdzie to innego (psychiatry)
@TheOneWhoKnocks są psychiatrzy którzy przeprowadzają psychoterapię (mają też uprawnienia) Myślę że do nich warto kierować swoj czas i pieniądze Do tych ameb umysłowych po psychologii (tylko) nie idź, strata czasu
Psychologię studiują wszyscy. Psychiatrię natomiast ludzie którzy potrafią logicznie myśleć
To jest ogromna różnica
@TheOneWhoKnocks: ale potrafisz czytać ze zrozumieniem i wiesz, że on napisał o psychoterapeucie, a nie o psychologu, o którym ty zacząłeś pisać, prawda? i wiesz, że psycholog nie prowadzi terapii, prawda? sporo wiedzy przed tobą jeszcze do połknięcia:).
i skoro tak się powołujesz na te statystyki, to z pewnością mógłbyś nam je przywołać? link, tytuł, cokolwiek?
@Castellano chodzi mi o to że te j----e uprawnienia do prowadzenia psychiterapi możesz uzyskać po zapłaceniu pewnej kwoty. Stopień trudności jest niepomiernie inny od przebrnięcia przez studia medyczne Próbuję Ci tutaj pomoc, a Ty nawet nie chcesz mnie zrozumieć Ja to biorę na logikę
Jak pytam kogoś o poradę to tego kto coś faktycznie osiągnął doświadczył Bo jest większe prawdopodobieństwo że doradzi dobrze
#ocd #ssri #psychologia #psychiatria
Psychologię studiują wszyscy. Psychiatrię natomiast ludzie którzy potrafią logicznie myśleć
To jest ogromna różnica
@TheOneWhoKnocks: Fajna zarzutka:)
Złóż papiery na medycynę i złóż papiery na psychologię
Jak myślisz, gdzie się dostaniesz ? XD
Nic nie poradzę że wolę rozmawiać z kimś kto zdał ładnie mature z fizyki chemii i biologii oraz przeszedł trudne studia anizeli z osobą która zdała tylko biologię na podstawie i miał łatwe studia
Te pajace (psycholodzy) wszędzie dopatrują się psychopatów xDDD
A co do twojego pojscia na studia czy nie to chodziło mi tylko o statystykę. W dupie mam to co mogłeś ale nie
Mało tego, chcesz go wysłać do osoby statystyczne mniej kompetentnej
Jeżeli ten mu nie pomógł to nich pójdzie to innego (psychiatry)
Myślę że do nich warto kierować swoj czas i pieniądze
Do tych ameb umysłowych po psychologii (tylko) nie idź, strata czasu
@TheOneWhoKnocks: Jest kilku świetnych terapeutów wśród psychiatrów... gdybyś tylko znał ich opinie na temat konfratrów od recept. EOT
@TheOneWhoKnocks: ale potrafisz czytać ze zrozumieniem i wiesz, że on napisał o psychoterapeucie, a nie o psychologu, o którym ty zacząłeś pisać, prawda? i wiesz, że psycholog nie prowadzi terapii, prawda? sporo wiedzy przed tobą jeszcze do połknięcia:).
i skoro tak się powołujesz na te statystyki, to z pewnością mógłbyś nam je przywołać? link, tytuł, cokolwiek?
Stopień trudności jest niepomiernie inny od przebrnięcia przez studia medyczne
Próbuję Ci tutaj pomoc, a Ty nawet nie chcesz mnie zrozumieć
Ja to biorę na logikę
Jak pytam kogoś o poradę to tego kto coś faktycznie osiągnął doświadczył
Bo jest większe prawdopodobieństwo że doradzi dobrze