Aktywne Wpisy
DrCieplak +144
Śmieszne jak dzisiaj #rozowepaski mówią że nie będą się babrać w kupach dziecka, po czym kupują kota i wyjmują jego g---o z kuwety 2 razy dziennie. Dziecko mając dwa lata będzie siadać na nocnik a kolejne dwa lata później będzie się załatwiać jak dorosły, kot będzie srał do pudełka do końca życia a #p0lka która się tak brzydzi kupy dziecka będzie ten kał wybierać i to już jej
Dobra, zrobił się ruch na tagu dlatego wyjdę z propozycją, o której myślałem już jakiś czas. ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Z racji tego, że zbliża się czas Świąt i Wykopaki, pomyślałem, że fajnie byłoby zorganizować spotkanie dla wszystkich chętnych, którzy biorą udział w tej zabawie.
Co powiecie na spotkanie w Poznaniu? 🍻
Może kolega od fabii
Z racji tego, że zbliża się czas Świąt i Wykopaki, pomyślałem, że fajnie byłoby zorganizować spotkanie dla wszystkich chętnych, którzy biorą udział w tej zabawie.
Co powiecie na spotkanie w Poznaniu? 🍻
Może kolega od fabii
Wczoraj zobaczyłem ten samochód na YT i mega mi się spodobał. :))
#renault #renault5 #motoryzacja #samochody
Komentarz usunięty przez autora
@szczurek_87: to sobie policz jeszcze ile Cię to będzie kosztowało. Bo jak pamiętam, ładowanie na takich stacjach wychodzi drożej niż jazda na benzynie.
@szczurek_87: a co będzie jak zmienią się ceny prądu i wyjdzie że będziesz musiał płącić parę stów za 100km? zwłaszcza że to obecnie mega niestabilny rynek. co będzie jak lidla zlikwidują, też przecież supermarkety potrafią się zamykać i wynosić. U mnie były dwa lidle który już potem
@szczurek_87: ok handlowiec xD
Parking lidla to będzie obsługiwany przez apcoa, więc albo zapłacisz 200zł, albo będziesz kiblował w tym lidlu 2 godziny xD
Tak samo mi próbował wcisnąć kit handlowiec jednej z marek- "oj, na osiedlu nie ma ładowarki, NO ALE PRZECIEŻ POD LIDLEM SOM TO
@r5678 no z tymi oponami to dali do pieca. No ale myślę że machnie się inne felgi i elo.
@ksiak Ja to jeżdżę tyle co kot napłakał :P Także luzik
żeby mieć elektryka w mieście to musiałbym mieć garaż z prądem i umowa na mnie. inaczej nigdy bym nie kupił.
Pamiętaj też że elektryki są niesprzedawalne jako u----i.
Oczywiście trzeba
Jak kWh będzie po 10 PLN to akurat samochód będzie najmniejszym problemem xD
Z tego co znalazłem jakiś cennik z listopada to kWh na biedronkowej ładowarce kosztuje około 2.50zł.
To już masz 25% z tego 10zł.
a w domu masz w tańszej taryfie 52gr i 1zł w droższej. no ale to już bardziej indywidualne kwestie.
aż sobie musiałem policzyć aku o pojemności 40kWh, więc naładowanie do pełna
a to trzeba uwzględnić przy kosztach i wyliczyć w ile czasu nam się to zwróci. w praktyce pewnie nigdy, chyba że ktoś w domu ładuje w nocnej taryfie. Wtedy takie r5 elektryczne 100km przejedzie nie za 31zł tylko za 7zł
czyli oszczędzamy 24zł na każde 100km.. jeżeli elektryk jest droższy od spalinówki o powiedzmy 40K, no to zwróci
Jakie kilkaset procent? Cena kWh w domu to ok 1 PLN, publiczne
@szczurek_87: jak Cię czytam to już wiem co siedziało w głowie idiotów, którzy brali kredyty we frankach i mieli w dupie ryzyko zmian kursu
@Thexil Ona jest już płatna. No będzie za tyle i co? W sensie nie kumam o co ci chodzi. Kupuję sobie takie auto bo mam taki kaprys, podoba mi się i wiem z czym to się wiąże. Przecież ja nie chce jeździć za darmo -
normalnie będę płacić za „tankowanie prądem” zgodnie