Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy w tym kredycie 0 procent lub 1.5 dla singla, jako singiel muszę mieć wkład własny? I czy można kupić sama działkę budowlaną? (Mieszkanie już mam, ale nie przepisane jescze, żebym mógł wziąć. Ten kredyt)

#nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mieszkanie już mam, ale nie przepisane jescze, żebym mógł wziąć. Ten kredyt

Te programy wcale nie polegają na ruchaniu podatnika i obchodzeniu reguł xD
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: siedzę na grupkach kredytowych na FB od jakiegoś roku i co drugi post tam to pytania o to jak tu jakiś wałek można wykręcić żeby kupić kolejne mieszkanie "na start"...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie możesz kupić samej działki musisz wziąć kredyt na kupno działki i budowę domu czyli jeszcze przed zakupem działki musisz przedstawić w banku całą inwestycję kupna i budowy plan oraz kosztorys i dopiero wtedy dadzą ci ten kredyt. Nie wiem jak to dokładnie będzie weryfikowane ale ustawa mówi że nie można wziąć na kupno działki ale można wziąć na kupno działki i budowę domu
  • Odpowiedz
@Hazzy90:
Śmiało zbieraj case study i wrzucaj tutaj.
Ministerstwo chętnie odpowie jak zabezpieczyć się przed przypadkami w stylu:
„Rodzice mają 5 mieszkań, na mnie nigdy nie była przypisana nieruchomość, czy mogę starać się o kredyt”

Ja chętnie wyślę zapytanie.
O dziwo w ministerstwie czytają maile.
  • Odpowiedz
Czy w tym kredycie 0 procent lub 1.5 dla singla, jako singiel muszę mieć wkład własny? I czy można kupić sama działkę budowlaną? (Mieszkanie już mam, ale nie przepisane jescze, żebym mógł wziąć. Ten kredyt)

@mirko_anonim: W programie będą również udzielane kredyty z gwarancją BGK, czyli nawet na 100% ceny nieruchomości. Nie można finansować zakupu samej działki, ale można zakup działki z budową domu.
  • Odpowiedz