Wpis z mikrobloga

Pytanie zagadka. Jaki wpływ na ceny bedzie miało budowanie zero-emisyjnych mieszkań/domów?

• ceny wzrosną 83.1% (54)
  • ceny spadną 9.2% (6)
  • ceny zachowają ten sam poziom 7.7% (5)

Oddanych głosów: 65

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@zeszyt-w-kratke no to jak sądzisz, wzrosną bardziej czy mniej niż jakby takiej potrzeby nie było. Np piec gazowy masz za 4-6 tys a pompę ciepla za kilkadziesiąt tys. Działana UE spowodują że mało kogo będzie stać na mieszkanie, a obecne ceny to pikuś do tego co nas czeka.. Na szczęście ja swoje 141m2 we Wrocławiu kupiłem kilka lat temu, dziś już by mnie na takie mieszkanje raczej nie było stać
  • Odpowiedz
@on_83: oczywiście że wzrosną, ale też spowoduje to niższe koszty utrzymania nierucha. Tak na prawdę tu nie chodzi o żadną ekologię to jest tylko dodatek. Inwestowanie w termomodernizacje za pomocą pieniędzy obywateli pozwala państwu zaoszczędzić pieniądze na produkcji energii/ciepła. jeśli mamy miasto które zużywa 200 jednostek energii, to po przymusowej termomodernizacji (za pieniądze obywateli) będzie zużywać 100 jednostek więc okaże się że państwo nie musi dobudowywać kolejnych elektrowni sieci itp.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zeszyt-w-kratke później koszty może będą nizsze(ale z pompami ciepła różnie może być). Jednak sam próg kupna mieszkania będzie już mało co osiągalny dla społeczeństwa
  • Odpowiedz