Aktywne Wpisy
Raum +750
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +181
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Uwagi do projektu ustawy można zgłaszać przez 21 dni pod adresem nastart@mrit.gov.pl - zachęcam serdecznie do wyrażania swojej opinii o projekcie z uzasadnieniem, w tym krytykę poszczególnych rozwiązań, np. w szczególności brak limitu ceny m2.
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #gospodarka
@Antiax: No i prawdę powiedział, tylko nie doprecyzował, że te problemy polegają na tym że z kolegami z koalicji deweloperskiej mają po 5 mieszkań i ich wartość musi rosnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@the_good_guy: już prawie mnie miałeś, ale to "uśmiechnięci" cię zdradziło xD
@Antiax: przekonałeś mnie, już piszę. Forma zwykłego maila jest ok? Pewnie i tak nikt tego nie czyta, ale mogę naskrobać coś ładnego i chociaż kilku wykopków może przekleić co ma do powiedzenia
Szanowny Panie Ministrze,
Doceniając to, że ma Pan na uwadze dobro rynku mieszkaniowego, zwracam się z uprzejmą prośbą, aby rozważyć nie tylko korzyści podmiotów zajmujących się obrotem nieruchomości, ale też konsumentów którzy z tego rynku mają korzystać, a w których znaczną większość interes ów program jawnie godzi. Godzi w konsumentów aktualnych tego rynku, ale też kładzie się cieniem na dorastających ludzi, którym próbuje Pan zafundować niechybne zwiększenie kosztów zakupu przyszłego mieszkania, co jest niepodważalne zważywszy na wzrosty cen transakcyjnych w III kwartale ubiegłego roku po wprowadzeniu podobnego programu przez poprzedni rząd.
Projekt BK2 wprowadzony przez rząd słusznie miniony dał szansę ulżenia skutków kredytu niektórym osobom, ale przede wszystkim przyczynił się do wzrostu cen, bowiem podmioty zajmujące się obrotem nieruchomości i wprowadzaniem ich do sprzedaży podniosły ceny ofertowe średnio o wartość potencjalnej dopłaty. To sprawiło, że osoby zbyt młode, lub takie które nie były gotowe na wzięcie udziału w tym projekcie, zostały finansowo w tyle po to,