Wpis z mikrobloga

Ministerstwo argumentuje potrzebę pilnego wprowadzenia programu oraz skrócenia konsultacji społecznych ze względu na "problemy rynku mieszkaniowego".

Uwagi do projektu ustawy można zgłaszać przez 21 dni pod adresem nastart@mrit.gov.pl - zachęcam serdecznie do wyrażania swojej opinii o projekcie z uzasadnieniem, w tym krytykę poszczególnych rozwiązań, np. w szczególności brak limitu ceny m2.

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #gospodarka
Antiax - Ministerstwo argumentuje potrzebę pilnego wprowadzenia programu oraz skrócen...

źródło: GKo8jyaWYAAN3Tw

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 141
@Antiax: ustawa już napisana się kisi od grudnia to po co jakieś konsultacje jeszcze robić skoro i tak nic się nie zmieni xdd
  • Odpowiedz
@Antiax: "Skrócenie terminu jest uzasadnione potrzebą wprowadzenia projektowanej regulacji będących odpowiedzią na utrzymujące się problemy rynku mieszkaniowego." - jprdl, ten kraj i rząd to mem xD I piszę to po raz pierwszy w życiu, nawet przy pisie moja klawiatura tego nie wypluła. Grubo nas dyma KO, uśmiechnięci, dobrzy ludzie XD
  • Odpowiedz
Ministerstwo argumentuje potrzebę pilnego wprowadzenia programu oraz skrócenia konsultacji społecznych ze względu na "problemy rynku mieszkaniowego".

@Antiax: No i prawdę powiedział, tylko nie doprecyzował, że te problemy polegają na tym że z kolegami z koalicji deweloperskiej mają po 5 mieszkań i ich wartość musi rosnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nawet przy pisie moja klawiatura tego nie wypluła. Grubo nas dyma KO, uśmiechnięci

@the_good_guy: już prawie mnie miałeś, ale to "uśmiechnięci" cię zdradziło xD
  • Odpowiedz
zachęcam

@Antiax: przekonałeś mnie, już piszę. Forma zwykłego maila jest ok? Pewnie i tak nikt tego nie czyta, ale mogę naskrobać coś ładnego i chociaż kilku wykopków może przekleić co ma do powiedzenia
  • Odpowiedz
  • 0
@Antiax i to tak każdy może coś wysłać na tego maila? Może @mickpl jakiś szablonik dla społeczności? Każdy wyśle to będzie jakaś akcja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ecco: @Hektorrr @Antiax
Szanowny Panie Ministrze,
Doceniając to, że ma Pan na uwadze dobro rynku mieszkaniowego, zwracam się z uprzejmą prośbą, aby rozważyć nie tylko korzyści podmiotów zajmujących się obrotem nieruchomości, ale też konsumentów którzy z tego rynku mają korzystać, a w których znaczną większość interes ów program jawnie godzi. Godzi w konsumentów aktualnych tego rynku, ale też kładzie się cieniem na dorastających ludzi, którym próbuje Pan zafundować niechybne zwiększenie kosztów zakupu przyszłego mieszkania, co jest niepodważalne zważywszy na wzrosty cen transakcyjnych w III kwartale ubiegłego roku po wprowadzeniu podobnego programu przez poprzedni rząd.

Projekt BK2 wprowadzony przez rząd słusznie miniony dał szansę ulżenia skutków kredytu niektórym osobom, ale przede wszystkim przyczynił się do wzrostu cen, bowiem podmioty zajmujące się obrotem nieruchomości i wprowadzaniem ich do sprzedaży podniosły ceny ofertowe średnio o wartość potencjalnej dopłaty. To sprawiło, że osoby zbyt młode, lub takie które nie były gotowe na wzięcie udziału w tym projekcie, zostały finansowo w tyle po to,
  • Odpowiedz