Aktywne Wpisy
Duza-fajka +188
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Rozciągać się na zakwasy? Przeczekać? Zatrenować?
Jak zakwasy mają się do regeneracji?
Otwieram temat i słuvham Państwa.
#silownia #mikrokoksy #pytanie
Więcej jedz i więcej śpij to szybciej przejdą.
Mają się do regeneracji tak, że jak masz c-----a (słaba dieta, mało snu) to pojawiają się częściej.
Ogólnie ćwiczyć, obserwować.
DOMS jak z samej nazwy wynika są "delayed" czyli opóźnione. Ja ogólnie nie polecam bo od jakiegoś czasu po około 24h się u mnie pojawiają i są tak mocne, że nie mogę ćwiczyć przez nie co drugi dzień. Muszę robić dwa dni przerwy między treningami bo inaczej nie daje rady ( ͡° ʖ̯ ͡°)
DOMsy nie są w ogóle wyznacznikiem dobrego treningu, nie są też wyznacznikiem tego że mięsień urośnie - są to bóle występujące w
Co do DOMS to rozumiem, że nie jest dobrym znakiem. Ani też jak rozumiem złym? Po prostu mnie to w-----a? :D mam efekty ćwiczeń, póki co zadowalające. Ale jak rozumiem- może jak trochę coś poprzestawiam i
DOMsy występują przy za dużej pracy przy zaczynaniu/powrocie do treningów (zrobisz 10 serii na czworogłowe uda na jednym treningu na pierwszym treningu nóg) i potem nie jesteś w stanie chodzisz odczuwasz takie bóle + kiedy pracujesz na dużej długości mięśnia (tutaj nie chce mi się wchodzić w szczegóły, ale właśnie taki SDL