Aktywne Wpisy
mirko_anonim +827
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Afera u mnie w korpo XDDDD HR wykrył NIERÓWNOŚĆ, rozumiecie? NIERÓWNOŚĆ. Wszystko może być w korpo, ale jak jest nierówność, to nie może tak być i coś trzeba z tym zrobić.
Na czym polega nierówność? Otóż, mamy nierówność w stażu w roli team managera. Mężczyźni jako team managerowie pracują średnio 17 miesięcy i dostają awans, a kobiety średnio dostają awans dopiero po 45 miesiącach. Jako przedstawiciel wyższego management zostałem
Afera u mnie w korpo XDDDD HR wykrył NIERÓWNOŚĆ, rozumiecie? NIERÓWNOŚĆ. Wszystko może być w korpo, ale jak jest nierówność, to nie może tak być i coś trzeba z tym zrobić.
Na czym polega nierówność? Otóż, mamy nierówność w stażu w roli team managera. Mężczyźni jako team managerowie pracują średnio 17 miesięcy i dostają awans, a kobiety średnio dostają awans dopiero po 45 miesiącach. Jako przedstawiciel wyższego management zostałem
WielkiNos +324
Zapraszam do poczytania jak się psiarze zesrali o mema.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #dogpill #heheszki
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #dogpill #heheszki
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Facet szybciej może zostać honorowym dawcą krwii bo krew może częściej oddawać. A więc pomaga bardziej. A kobiety chcą tak samo szybko zostać honorowym dawcą krwii mimo że oddają mniej krwii xd "dyskryminacja pośrednia".
Za to facet który żyje krócej idzie na emeryturę później. To już jest dyskryminacja bezpośrednia? Chyba logiczne, że skoro mężczyzna żyje krócej to powinien proporcjonalnie iść na emeryturę wcześniej. Tym bardziej że według google mężczyzna pracuje tygodniowo? O 7 godzin więcej niż kobieta? Może i pracujemy więcej. Za to dłużej i krócej żyjemy. Dlatego idziemy na emeryturę później xd fuck logic.
#pieklomezczyzn
@Simfecstio: Potrafisz liczyć?
5 litrów do 6 lirów to więcej jak 1.8 litra do 2.7 litra.
Skup się ściśle na tym, nie odwracaj kota ogonem. To jest dyskryminacja i obecność innej dyskryminacji w innej sferze tego nie zmieni.
@Simfecstio: Limity roczne wzięły się z tego, że dla mężczyzn mniejszym wysiłkiem jest oddanie większej ilości krwi niż dla kobiet. Dyskryminacja polega na tym, że potrzebna ilość do uzyskania odznaki nie jest proporcjonalna do limitów. Kobiety muszą albo oddawać dłużej albo - przy założeniu, że było by to legalne - oddać ponad limit co by skutkowało zagrożeniem
Jeżeli uznajemy biologiczne predyspozycje to jak sie odnieśc do kobiet, które pracuja na magazynie i mniej noszą? Bo maja inne normy? Rząd powinien dopłacać przedsiębiorcy bo kobieta mniej dzwiga?
No i z drugiej strony, dlaczego rozmawia sie o wsparciu kobiet a jednocześnie Pani minister mówi o podniesieniu emerytur dla kobiet przy zachowaniu wcześniejszej emerytury dla kobiet. #!$%@?ąc od tego,
Chyba, że chodzi o benefity dla... każdej inne grupy niż biały mężczyzna to wtedy biorą pod uwagę biologiczne predyspozycje.
Chociaż jeżeli facet może rodzić to kobieta może oddawać tyle krwii ile facet. Skoro płeć
I tyle w temacie. Czas nie ma tutaj nic do gadania, tytuł jest uzależniony wyłącznie od ilości.
Artykuł Onetu z odbytu.
Woke ma prosto, powie, że jest innej orientacji i może załatwić szybciej.
@lycaon_pictus: do tego momentu wszystko się zgadza. Z jakiej paki ktoś inny może oddać o litr mniej własnej krwii i nadal mieć te same przywileje oraz odznaczenie? Jest to oczywista dyskryminacja mężczyzn, tylko i wyłącznie całkowita ilość oddanej krwii ma tu jakiekolwiek znaczenie.
Szpitala ratującego ludziom życie nie obchodzi, czy ktoś miał limity i
Inny wiek emerytalny - czyli równo. Kisnę trochę z tego.
Mam wrażenie, że gram w grę zwaną życiem jeszcze przed łatkami.
Aczkolwiek tu znów pewnie lewaki zaatakują z pytaniem, dlaczego kobieta ma mniejszą za "taka sama" pracę :)
@lycaon_pictus: Taka "logika" strasznie mnie zadziwia, bo jest tam zawoalowana teza, że kobieta jest ułomna i nie może oddać tyle co mężczyzna, a system i tak ją premiuje, pozwalając jej oddać mnie litrów krwi.
Czekam z zapartym tchem, aż przeczytam następny poziom głupoty, gdzie znajdziecie kolejną straszną dyskryminację w innych przepisach, np w