Aktywne Wpisy
PodniebnyMurzyn +63
Kanapeczki se zrobiłem
G123 +2
Jakie polecacie lekkie i łatwe gry dla par na pc? Takie żeby można było współpracować, bo jak zagramy w Fife czy tekkena to się może zdenerwować druga połówka, że nie może wygrać ze mną xD
#gry
#grypc
#pcmasterrace
#gry
#grypc
#pcmasterrace
Chuop przez 6 lat jadł suchy chleb z wodą, żona na wodzie cały dzień żyla. Ale stało się! W końcu w środę kupujemy mieszkanie na własność bez kredytu. Zawrotne 55m2 - 2 pokoje. Jesteśmy heppi, ale na jak długo?
do czasu wprowadzenia się sąsiadów ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Dzonsin: No i to jest prawdziwy dramat, że zarabiając 3-6 średnich krajowych chłop musi przez 6 lat żyć jak pies żeby kupić mieszkanie. To jest 18-36 średnich krajowych, czyli całe życie chłopa który przyjdzie ze spółdzielni żeby ci odetkać kanalizację albo zrobić przegląd kominiarski.
@Dzonsin: a potem zdziwienie że dzieci się nie rodzą bo nawet osoba zarabiająca kilka razy więcej niż średnia może sobie pozwolić jedynie na to.
@testynaprodukcji: No to akurat absurdalny rozkład, bo powierzchnia jest wystarczająca. Ja miałem w wielkiej płycie 53 m^2 i 3 pokoje z oddzielną kuchnią - dla mnie to był świetny kompromis dla rodziny. No ale dzisiaj wszędzie wtykane są duże salony z aneksami i przestronne pokoje.
@Dzonsin: a dlaczego nie kredyt na np. trochę większe? Albo 3 lata temu?
Nie mówię o kredycie pod korek, tylko takim rozsądnym, żeby łatwo było go nadpłacać.
graty.
Brak kredytu - mega błąd. Teraz juz dawno byś spłacił i miałbyś ze 200-300k gotówki.
@PfefferWerfer: w stolicy w dobrej dzielnicy.
Za taką kasę to można kupić sobie apartament w mniejszym mieście (wojewódzkim, tylko nie wachrszafffka) który będzie kilka poziomów ponad to mieszkanie 55 metrów.
A pracować można zdalnie, szczególnie jak programista.
@FLAC: Jedynie jako programista*, większość korpo posad wymaga już co najmniej hybrydy.
Szybki rozwój nastąpił 😆
nie znsm wyniku ale strzelam, ze czekanie z gotowka do roku 2024 wychodzi drozej