Wpis z mikrobloga

#100pushups #50pullups #brzuszki #mikroama Robię już od września i są niesamowite efekty. Do tego mam dietę na masę i też mi się przytyło trochę, ale na lato porobi się aerobów i się schudnie :)

Brzuchol się ładnie buduje, klata rozwinęła się niesamowicie, prostownik grzbietu lepiej działa, plecy o wiele szersze, no i ręce fajnie się robią :) No wszystko! Nogi mam zrobione genetycznie :x także nie muszę. (taki life cheat).

No a z samego faktu, że tyję i zwiększam masę mięśniową, to "dorzucam sobie obciążenia". Polecam każdemu! Bez żadnego sprzętu można zrobić zajebistą sylwetkę. Ja mam plan taki, że jak już będę za lekki, to wtedy pójdę na siłkę i będę kontynuować :)

Do tych ćwiczeń jedyne co mam to drążek ścienny i ławka do brzuszków (~ 200zł).
  • 14
@Bimbermaeister: Ja mam ~80g biała i 300 węgli na dzień. Jest to dość obszerny temat, na który trzeba niestety dużo poczytać. Sporo informacji znajdziesz na forach typu sfd.pl. Wartości te zależą od twojej aktywności i wagi. Ważne w diecie na masie są oprócz białka węglowodany. Dzięki nim ma się wystarczająco energii do ćwiczeń, ale za to skutkiem ubocznym jest tycie. Sorki, że tutaj nie opiszę ci dokładnie jak skomponować własną dietę,
@Bimbermaeister: Tez tak na początku myślałem :) Ale jak ćwiczysz, organizm sam się domaga, żebyś więcej jadł :)

Nie jest to aż tak trudne. Powiedzmy śniadanie jajecznica z 4 jajek, na obiad pierś z kurczaka i na kolacje twaróg i już. Do tego chleby, ziemniaki, makarony, ryże. Co chcesz. Między posiłkami jeszcze węglowodany można podjadać :) Ja np. jem paczkę wafli ryżowych wieloziarnistych, które mają już ~70g węgli. Sama paczka. Wafle
@pgmek: No u mnie na obiadach generalnie króluje pierś z kurczaka. W takim razie zakupię sobie te wafle ryżowe i będę szamał między posiłkami ;) Tylko tak sobie myślę, czy przy takich domowych ćwiczeniach efekty będą widoczne czy jednak o wiele lepiej będzie na jakąś siłownię się zapisać...
@Bimbermaeister: uśmiejesz się jak dowiesz się co zmotywowało mnie do regularności, bo wcześniej też miałem taki zapał! Otóż aplikacje androidowe push up i pull up na androida :D serio :) na początku przypominały mi, teraz sam się pilnuję.