Aktywne Wpisy
kidi1 +87
Ze względu na to, że idzie zima, czeka nas ten sam scenariusz związany z dziećmi.
Dziecko łapie wirusa grypy.
Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie.
Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza.
Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
Dziecko łapie wirusa grypy.
Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie.
Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza.
Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
PiccoloColo +106
6 a może nawet 7 znajomych się o------o przez ostatnie półtora roku. No p------o chłopów.
Moj ojciec w ostatnich dniach, caly czas ma za wysokie
Dodam ze ma cukrzyce typu 2 chyba i problemy z żylakami czy tam guzami na żylakach. Ogolnie on jest ciezki do rozmowy na te tematy, wiec nawet ciezko mi sie wypytac o jakies szczegóły
#medycyna #zdrowie #pytanie #lekarz #pytaniedoeksperta #dieta #leki
Chyba ze 20 minut bede musial czekac
W necie znajdziesz objawy - ale na bank wykrzywiona twarz, bełkotliwe mówienie dosłownie z sekundy na sekundę, drętwienie rąk.
No i w razie czego pamiętać rytm:
Ciśnienie ma teraz 156x95 i puls 59.
Do jakiego specjalisty bys poelacł mu pojsć? On chyba nie chodzi do nikogo stritce w leczeniu nadcisnienia, tlyko troche do jakiegos rodzinnego, kardiologa i chirurga od żył chyba
Co do udaru to trzeba uważać bo jak jest świeży to podaje się leki rozpuszczające skrzep lub robi trombektomię.
Jak przedawkujesz asa to jest pewne ryzyko krwawienia i nie wiesz też czy w głowie jest niedokrwienie czy ognisko krwotoczne.
Wydaje mi sie ze musze wyjatkowo zwrocic na to uwage, bo to okropne i obydwie ostatecznie rpzez ro umarły. Ale w sumie dalej nie za bardzo wiem co robic w tej sytuacji
Resystutację robi się PRZY ZATRZYMANIU krążenia a nie jak ktoś zemdleje. YT też coś tam ma https://www.youtube.com/watch?v=eg6YseN5GU8