Aktywne Wpisy

dodi-lukebakio +13
#gielda elon pierwszy bilioner na świecie? Jak dla mnie to pewne granice zostały dzisiaj przekroczone.
ja jakimś komunistą czy czymś takim nie jestem, ale na świecie gdzie setki milionów ludzi regularnie głoduje nie powinno być miejsca na gościa z TYSIĄCEM miliardów dolarów
ja jakimś komunistą czy czymś takim nie jestem, ale na świecie gdzie setki milionów ludzi regularnie głoduje nie powinno być miejsca na gościa z TYSIĄCEM miliardów dolarów

Cześć, mam pytanie odnośnie badań
Mam 25 lat i jeszcze nigdy w swoim dorosłym życiu nie kontrolowałem szczegółowo swojego stanu zdrowia (tylko okresowe "badania" medycyny pracy i coroczna wizyta u okulisty).
Na samą myśl że musiałbym tracić tyle czasu na chodzenie od lekarza do lekarza to mi się odechciewało...
Jednakże od przeszło 3 lat opłacam w pracy co miesiąc jakiś pakiet zdrowotny "Compensa Multi Zdrowie wariant Złoty" (wziąłem go bo każdy go brał ¯\(ツ)/¯), ale jeszcze nigdy z niego nie korzystałem - chciałbym w końcu to zmienić.
Z tego co mi wiadomo, to ponoć dzięki niemu mogę ogarnąć sobie badania i konsultacje takie jakie chce.
Noo tylko że pojawia się problem, bo sam nawet nie wiem jakie dokładnie badania powinienem zrobić... :/
Po prostu chciałbym szczegółowo skontrolować stan swojego zdrowia, tak abym mógł dowiedzieć się, czy może coś mi dolega i czy wymagane jest jakieś leczenie.
Na stronie Compensy mogę m.in. umówić się na e-konsultację (czat/video/telefon) z następującymi lekarzami:
https://i.imgur.com/kQwkCWV.png
Lista jest spora... (podobnie jak lista usług medycznych na które mogę się zapisać)
Tylko do którego z tych lekarzy powinienem w pierwszej kolejności uderzyć na e-konsultację?
No i też o zlecenie jakich dokładnie badań powinienem go poprosić?
Zawsze unikałem chodzenia do lekarza i przez to teraz w tym wszystkim nawet się nie orientuję co i jak... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z góry dzięki za pomoc :-)
#zdrowie #medycyna #lekarz #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Najwyżej badaj krew, jakaś szersza morfologia raz do roku.