Wpis z mikrobloga

Dlaczego bycie dobrym jest dzisiaj postrzegane jako frajerstwo bo nie doświadczycie wtedy wzajemności, przecież to ludzie postępujący dobrze którzy nie wyrzekli się i nie rozmienili swojego czlowieczenstwa na drobne tak naprawdę trzymają ten świat na swoich barkach
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KingaM Może to zależy co takiego dobrego robisz, mi osobiście dobro wraca, więc stoję po przeciwnej stronie. Jeśli robisz coś zgodnego z własnym sumieniem i robisz coś bezinteresownie, to wraca
  • Odpowiedz
Dobro wraca, można to nazywać, energia, przyciąganiem, karma

@Ruski_Kluski: Niestety tak nie jest i zupełnie dobrzy ludzie cierpią, a ludzie, którzy często postępują źle maja się całkiem dobrze. Nie ma na to dobrej odpowiedzi, nie na wszystko musimy mieć odpowiedź.
  • Odpowiedz
  • 28
@Ruski_Kluski p---------e. Sukces w życiu osiągają ci którzy potrafią kłamać bez zająknięcia, ci co chcą grać fair są frajerami tak jak @KingaM powiedziała. Cała religia chrześcijańska podejrzewam że powstała po to żeby frajerzy czuli się moralnie lepsi i dalej tacy byli żeby dało się żyć ich kosztem dalej
  • Odpowiedz
@Emble p---------e. Sukces w życiu osiągają Ci którzy potrafia odłożyć nagrodę za swoją prace w czasie. Na granicy prawa bądź częściowo poza granicami prawa po prostu osiągniesz sukces szybciej (ale przy większym ryzyku)
  • Odpowiedz
  • 0
@malinq na każdym etapie życia spotykałem ludzi którzy kłamią i zaszli znacznie wyżej niż przeciętność: studia, doktorat, praca. Jednym mówią jedno, drugim co innego, mówią to co inni chcą słyszeć a nie co jest prawdą i tak to się kręci.
  • Odpowiedz
  • 1
@malinq a u mnie właśnie w środowiskach niby wykształconych i to mnie przeraża, liczyłem na uczciwe zasady a tu kolesiostwo jak za komuny
  • Odpowiedz